Vakantieverhuur aan banden

13 april 2018

Het Rijk, gemeenten en verhuurplatforms zoals Airbnb slaan de handen ineen tegen illegale vakantieverhuur. Dat bleek uit een brief van minister Ollongren aan de Tweede Kamer.

Er is veel discussie over vakantieverhuur. Omwonenden ervaren veel overlast en er worden woningen aan de woningvoorraad onttrokken om ze in te zetten voor vakantieverhuur.

Uniforme registratie

De partijen streven naar een uniform registratiesysteem voor vakantieverhuur. Gemeenten kunnen daardoor gerichter optreden bij overtredingen van lokale regels. Met een registratienummer krijgt de gemeente zicht op de adressen waar wordt verhuurd. Handhavers kunnen dan eerder ingrijpen bij illegale verhuur en overlast door vakantieverhuur. De regels rond vakantieverhuur, bijvoorbeeld over het aantal dagen dat een woning mag worden verhuurd, verschillen per gemeente. Verder wordt bekeken of een registratiesysteem het innen van toeristenbelasting gemakkelijker maakt.

beschikbaarheid
overlast

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Belangenbehartiger

De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.  Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?

Successen

Kennisexpert

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel. 

webwinkel
Word nu lid en profiteer van alle voordelen