Verhuurder moet misgelopen huurtoeslag vergoeden

15 augustus 2016

Een huurder die acht maanden huurtoeslag is misgelopen moet hiervoor worden gecompenseerd door de verhuurder. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam besloten.

Uitspraak van de rechter

De huurder kon zich niet bij de gemeente inschrijven op het adres van zijn zelfstandige woning. Zo’n inschrijving is nodig om huurtoeslag aan te kunnen vragen.

Gebrek aan de woning

De verhuurder verhuurt de woning als zelfstandige woonruimte. Degene die deze woning huurt, mag verwachten dat hij zich op dit adres in kan schrijven bij de gemeente, aldus de kantonrechter. Het is aan de verhuurder om te zorgen dat het adres als woning bekend is bij de gemeente. Dat was niet het geval. De rechter vindt dat dit een gebrek is aan de woning, waar de verhuurder verantwoordelijk voor is.

Schadevergoeding

De kantonrechter oordeelt dat de verhuurder een schadevergoeding van € 1.136,00 en € 206,18 aan buitengerechtelijke incassokosten plus de kosten voor de procedure moet betalen.

gebreken
huurtoeslag

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Belangenbehartiger

De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.  Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?

Successen

Kennisexpert

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel. 

webwinkel
Word nu lid en profiteer van alle voordelen