Verkiezingsdebat Kies voor Wonen

23 februari 2021

Op 3 maart gaan kandidaat Kamerleden in debat over de toekomst van wonen in Nederland. Hoe zorgen we dat huren betaalbaar wordt? Hoe pakken we het tekort van 330.000 woningen aan? Waar moet er worden gebouwd? Hoe werken we de lange wachttijden voor sociale huur weg?

De wooncrisis is na de coronacrisis hét thema bij de verkiezingen. Alle reden dus voor kandidaat Kamerleden van politieke partijen om in debat te gaan over hoe we de wooncrisis gaan oplossen. 

Volg het debat live

Het debat wordt georganiseerd door Aedes en de Woonbond. Wil je het debat (dat op 3 maart tussen 15:30 en 17:30 zal plaatsvinden) volgen? Dat kan via deze livestream op YouTube.

Aanwezige kandidaat-Kamerleden

De kandidaten die met elkaar in debat gaan zijn: Sandra Beckerman (SP), Roelof Bisschop (SGP), Liane den Haan (50PLUS), Wybren van Haga (FvD), Rob Jetten (D66), Daniel Koerhuis (VVD), Henk Nijboer (PvdA), Paul Smeulders (GroenLinks), Julius Terpstra (CDA) en de Partij voor de Dieren (woordvoerder n.n.b.).

Doe het Woonkieskompas

Nu al benieuwd wat partijen van plan zijn op het gebied van wonen? Samen met het Kieskompas, Vereniging Eigen Huis en Aedes maakten wij het Woonkieskompas. Aan de hand van stellingen kun je zien welke partij het beste past bij jouw eigen standpunten over wonen en leefomgeving. 

Tweede Kamer

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen