Verzet tegen huurbeleid verbreedt zich

30 november 2012

Het protest tegen de kabinetsplannen voor de huursector klinkt steeds luider. De actie Huuralarm leverde in de eerste vier dagen al 5.000 handtekeningen op en steeds meer lidorganisaties van de Woonbond zetten zelf lokale acties op.

www.actiehuuralarm.nl
Logo van de Actie Huuralarm van de Woonbond

Maar ook prominente PvdA-bestuurders maken nu bezwaar tegen de voornemens van kabinet Rutte 2. In een artikel dat vandaag in diverse regionale dagbladen verschijnt noemt Arie de Jong, voorzitter van de PvdA in Zuid-Holland, de plannen ‘onbegrijpelijk’. “Dit gaat keihard toeslaan in wijken in Rotterdam en Den Haag.”

Michiel Geuzinge, PvdA-voorzitter in Amsterdam, zegt in hetzelfde artikel: “Over deze plannen hebben we grote zorgen die zo langzamerhand overgaan in verzet.”

Herschrijf woonparagraaf

Woensdag speculeerden diverse Kamerleden uit de oppositie al op het openbreken van het regeerakkoord om de woonparagraaf te herschrijven. Het groeiend aantal bezwaren uit de geledingen van de PvdA zou dit dichterbij kunnen brengen.

Lagere maximumhuurgrens

PvdA-woordvoerder Jacques Monasch zette gisteren in Het Parool de deur al op een kier. Hij bepleitte een lagere maximumhuurgrens in gebieden waar de WOZ-waarde erg hoog is, een maatregel die niet in het regeerakkoord is opgenomen.

betaalbaarheid
kabinetsbeleid

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen