Volkskrant doet onderzoek naar tijdelijk huren

23 april 2021

Tijdelijke huurcontracten worden steeds meer ingezet. De Volkskrant wil weten wat deze tijdelijke huurcontracten betekenen voor huurders. 

In 2016 zijn er met de wet ‘doorstroming huurmarkt’ tal van tijdelijke huurcontracten mogelijk gemaakt. In de steeds maar groeiende commerciële huursector worden deze huurcontracten veel ingezet. Uit onderzoek van Investico bleek eerder dat de helft van woningen in de commerciële sector met een tijdelijk contract in de verhuur gaan.

Stapeling tijdelijke woonvormen

Naast de tijdelijke contracten onder de wet doorstroming huurmarkt, wonen mensen ook tijdelijk via een antikraak of antileegstandcontract, of bijvoorbeeld via een campuscontract. De Volkskrant wil weten wat voor effecten deze verschillende tijdelijke contracten hebben voor huurders. 

Vul de online vragenlijst in

De Volkskrant kijkt in het onderzoek naar het type contract, type verhuurder, prijs en kwaliteit van de woning, maar ook naar het contact met de verhuurder en de beïnvloeding van het gedrag van huurders. Woon je met een tijdelijk contract? Vul de vragenlijst in en deel je ervaringen.

tijdelijke verhuur

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen