Vraag nog dít jaar huurverlaging aan

22 oktober 2021

Sociale huurders met een laag inkomen en hoge huur die een woning huren van een woningcorporatie hebben dit jaar recht op eenmalige huurverlaging. De regeling geldt alleen dit jaar. Huurverlaging aanvragen kan dus tot uiterlijk 31 december 2021.

Huurverlaging

Had je in 2019 een laag inkomen en (in 2021) een hoge huur?  Dan heeft je woningcorporatie uit zichzelf al huurverlaging voorgesteld.

Check op inkomens 2019

Woningcorporaties hebben begin dit jaar bij de Belastingdienst gecheckt welke huurders een laag inkomen hadden. Daarmee kwamen ze aan de weet aan wie ze huurverlaging moesten voorstellen. Op het moment van die check kende de Belastingdienst alleen inkomens uit 2019. Inkomens uit 2020 stonden nog niet vast.

Pas sinds 2020 laag inkomen? Kom in actie!

Is je inkomen pas sinds 2020 of 2021 laag? En heb je nu (in 2021) een hoge huur? Dan weet je woningcorporatie niet dat jij recht hebt op huurverlaging. Je moet dan zelf in actie komen als je huurverlaging wilt.

Wanneer recht op huurverlaging? 

Bij welk inkomen en welke huurprijs heb je precies recht op de eenmalige huurverlaging? Daarover lees je alles in dit artikel. Je leest daar ook hoe je de huurverlaging kunt aanvragen. En vindt een voorbeeldbrief die je kunt gebruiken.

Regeling geldt alleen dit jaar

De regeling geldt alleen dit kalenderjaar. Als je er gebruik van wilt maken moet je dus uiterlijk 31 december 2021 een aanvraag doen.

betaalbaarheid

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen