Wat verandert er voor huurders in 2018?

21 december 2017

Op 1 januari 2018 worden er verschillende wetten en regels aangepast die huurders en woningzoekenden kunnen raken.

Vooral in de regels voor de jaarlijkse huurverhoging en de huurtoeslag zijn er wijzigingen.

Huurverhoging 2018

De maximale huurverhoging voor sociale huurwoningen ligt op 5,4% voor huishoudens met een inkomen boven €41.056,-. Daarboven mag maximaal 3,9% huurverhoging worden gevraagd. Voor corporaties geldt een ‘huursombeperking’ van 2,4%. Dat houdt in dat de gemiddelde huurstijging bij een corporatie niet hoger dan 2,4% mag zijn. Dat is inclusief de huurverhogingen bij het opnieuw verhuren van een huurwoning.

Overzicht wijzigingen 2018

Lees ons artikel wat kost huren in 2018 voor het uitgebreide overzicht van belangrijke wijzigingen voor huurders in 2018. Dit biedt een overzicht van diverse wijzigingen waaronder wijzigingen in de huurtoeslag, inkomensgrenzen voor sociale huur en de energierekening.

betaalbaarheid
kabinetsbeleid

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Belangenbehartiger

De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.  Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?

Successen

Kennisexpert

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel. 

webwinkel
Word nu lid en profiteer van alle voordelen