Wees er snel bij voor de Landelijke Bewonersdag

25 oktober 2012

Geen actieve bewoner zou de vrolijke en inspirerende Landelijke Bewonersdag 2012 op zaterdag 3 november mogen missen! Het programma van de grootste bewonersbijeenkomst in het land is nu in detail bekend. Wees er snel bij om u aan te melden.

Logo Landelijke Bewonersdag 2012

Dit keer is de Landelijke Bewonersdag in Amsterdam Zuidoost. Vanuit zeven gemeenten zullen er bussen vol actieve bewoners naar de Landelijke Bewonersdag komen. Ook de losse aanmeldingen stromen vanuit het hele land binnen. Het is voor het eerst dat het LSA de aanmeldingsprocedure totaal digitaal doet. Iedereen die zich aanmeldt, krijgt via e-mail een uniek ticket. Heeft u hulp nodig bij de inschrijving? Bel dan gewoon even het LSA op 030 – 2317511.

Bedrijvige buurten

Het thema van deze bewonersdag is Bedrijvige buurten! Want steeds vaker gaan bewoners een stap verder dan inspraakparticipatie: Braakliggende terreinen worden buurttuinen, leegstaande panden worden BewonersBedrijven. Vervuilde speeltuinen worden omgetoverd tot prachtige plekken waar mensen samenkomen. Leegstaande kantoorpanden worden sportscholen en werkgelegenheidsprojecten ineen. En steeds duidelijker blijkt dat actieve bewoners keihard nodig zijn voor hun wijk en dat hun inzet gewoon werkt.

Programma

Op het bomvolle programma dit jaar staan een warm welkom door de hilarische tante Jetty Mathurin, excursies naar vooruitstrevende bewonersprojecten in de Amsterdamse Bijlmer, workshops over hoe BewonersBedrijven werken, hoe mensen hun eigen woonlasten omlaag kunnen brengen en hoe een Buurtwet bewoners zou kunnen helpen. In ruim twintig excursies binnen de thema's Wijkeconomie, Creativiteit, Zeggenschap, Zorg en hulp en Leren kunt u gaan zien, voelen en proeven van de gastvrijheid van Amsterdam Zuidoost. 

Deelnemers

De lijst met mensen die een rol hebben in het programma wordt ook steeds groter. Een kort overzicht: Jacques Monasch geeft samen met Barbara Visser en Jos van der Lans een bewonerscollege: de Buurtwet. Demissionair minister Liesbeth Spies wordt geïnterviewd door het publiek. Tante Jetty Mathurin verzorgt de openingsact. Acteur Pim Veth is de host. Bokser Raymond Joval is er! Stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema, Portefeuillehouder Urwin Vyent  en LSA-voorzitterJoke Bakker zullen voor ons spreken. De mooiste woorden zal woordkunstenaar Justin @poetry_pusher ons aan het eind van de dag geven.

Inschrijven

Als u zich online inschrijft wordt u gevraagd om een keuze te maken uit het grote aanbod van excursies en workshops. U kunt 2 onderdelen volgen, kruis straks dus iets aan in deel 1 en maak een keuze voor deel 2. Voor de jeugd is er een theater-workshop die de hele middag duurt. De Landelijke Bewonersdag is op 3 november, van 10:30 tot 16:00 uur in het Bijlmer Sportcentrum op het Anton de Komplein 157 te Amsterdam. Het is gratis en inclusief catering (wel aanmelden!).

 

LSA

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen