Wonen op een vakantiepark in Huurwijzer 2

5 juli 2019

In het zomernummer van Huurwijzer, het woonmagazine van de Woonbond, onder andere aandacht voor (noodgedwongen) permanent wonen op een vakantiepark en dat gemeenten daar steeds strenger op controleren. De gang naar de Huurcommissie bij conflicten over servicekosten loont voor huurders! En blijft de kleurrijkste buurt van Nederland wel goed op kleur?

Als eerbetoon aan de Duitse ‘kleurarchitect’ Bruno Taut ontwierpen 27 architecten in de jaren negentig De Regenboogbuurt in Almere. Het is zonder enige twijfel de kleurrijkste buurt van Nederland. In Huurwijzer 2 een reportage.

Regenboogbuurt

Voor de rubriek ‘Beste buurtjes’ bezochten we De Regenboogbuurt in Almere, zonder enige twijfel de meest fleurige buurt van Nederland. Ruim 25 jaar geleden gebouwd als eerbetoon aan de Duitse 'kleurarchitect' Bruno Taut. Maar worden de originele kleuren wel gebruikt bij het schilderwerk?

Thuis onder vrienden

Sinds begin april wonen tien jonge mensen met een verstandelijke beperking zelfstandig in hun eigen gloednieuwe appartement in hartje Delft. In de serie ‘(On)gewoon wonen’ bezoekt Huurwijzer dit bijzondere groepswonenproject.

Servicekosten blijven lastposten

De gang naar de Huurcommissie loont voor huurders, zo blijkt uit een Woonbondonderzoek naar uitspraken van de Huurcommissie over servicekostenconflicten. En wat gebeurt er in de vrije sector waar huurders niet naar de Huurcommissie kunnen?

Wonen op een vakantiepark

Permanente bewoning van vakantieparken werd jarenlang gedoogd, maar nu zijn gemeenten steeds vaker aan het handhaven. Is (semi)permanent wonen op een vakantiepark dan een probleem? Of heeft de woningmarkt juist zo'n 'flexibele schil' nodig? 

Klimaatbestendig

In een infographic laat Huurwijzer in een oogopslag zien hoe je je huis en tuin voor kunt bereiden op meer hitte, droogte en wateroverlast.

Vaste rubrieken

Zoals altijd zijn in 'Om te beginnen' nieuwtjes op het gebied van huren en wonen te vinden. De juridische rubriek ‘Uitgesproken zaken’ bespreekt dit keer onenigheid over het aantal punten van je woning en over (on)redelijke renovaties. In het 'Flitsinterview' legt staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport uit hoe hij dak- en thuisloosheid onder jongeren aan gaat pakken. ‘Beste Woonbond’ biedt ruimte aan brieven van huurders. Ook zijn er weer tuin- en balkontips in ‘Groene vingers’, ‘Huisraad’ met handige huishoudsnufjes, de kruiswoordpuzzel, ‘Schuurpapier’ en ‘Mijn huisbaas en ik’. 

Columns

Woonbonddirecteur Paulus Jansen deelt in zijn column zijn enthousiasme over de inzendingen en winnaars van de 'European Responsible Housing Awards' voor sociale huisvesters die iets bijzonders gepresteerd hebben. En Carrie Jansen beschrijft in haar column het verbluffende verhaal van een huurster die (bijna) uit huis werd gezet vanwege vergaande pesterijen van haar buren omdat ze zwart is.

Wanneer krijgt u Huurwijzer?

Persoonlijke leden van de Woonbond ontvangen automatisch vier keer per jaar Huurwijzer in hun brievenbus. U kunt ook een jaarabonnement nemen. Een aantal huurdersorganisaties hebben een achterbanabonnement en laten Huurwijzer bij hun leden bezorgen. Wilt u meer weten over het achterbanabonnement? Neemt u dan contact op met de redactie via 020-5517700.

Huurwijzer

Gratis voor leden

Als lid van de Woonbond krijgt u Huurwijzer 4 keer per jaar in de bus en kunt u archiefnummers van Huurwijzer ook downloaden. Nog geen lid?

Achterban abonnement

Is uw huurdersorganisatie lid van de Woonbond? Dan kunt u voordelig een achterban-abonnement afsluiten. Uw leden krijgen Huurwijzer dan 4 keer per jaar thuisbezorgd.

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen