Woningcorporatie Actium viert plaatsing 30.000ste zonnepaneel

29 september 2017

Woningcorporatie Actium vierde op 27 september een feestje: aanleiding was de plaatsing van het 30.000ste zonnepaneel.

Corporatie plaatst zonnepanelen
Corporatie Actium plaatst het 30.000ste zonnepaneel

De ruim 15.000 woningen van Actium zijn verspreid over een groot gebied in Friesland en Drenthe. Deze mijlpaal betekent dat bijna een kwart van hun woningen voorzien is van zonnepanelen. Elke woning krijgt 8 panelen.

Voordeel voor huurders

Zoals meer corporaties probeert Actium hiermee de doelstelling van gemiddeld label B in 2020 te halen. Woningen worden geïsoleerd en voorzien van dubbel glas en een hoogrendementsketel. Wanneer na deze maatregelen het energielabel nog steeds niet hoger is dan label C, plaatsen zij de panelen zonder huurverhoging. Dat levert de huurders onmiddellijk een maandelijkse besparing op hun energierekening van zo’n €25,-. 

Ook zonnepanelen als huurder?

De prijs van zonnepanelen blijft dalen. Het wordt dus steeds makkelijker om er iets aan te verdienen. Ook is mede op aandringen van de Woonbond de salderingsregeling, die ervoor zorgt dat bewoners stroom terug kunnen verkopen aan de energieleverancier,  onlangs verlengd tot 2023. Op de website van Milieu Centraal staat veel informatie over zonnepanelen, ook voor huurders.  Er zijn verschillende manieren waarop je als huurder kunt profiteren van de opbrengst van zonnepanelen. En als het niet op je eigen dak kan, omdat het dak niet geschikt is of omdat het om hoogbouw gaat, zijn er steeds meer coöperaties actief die lokaal energie opwekken via zonnepanelen waar je je als huurder bij kunt aansluiten.  Zo waren huurdersorganisaties van Casade in Waalwijk nauw betrokken bij de oprichting van de coöperatie ‘Groen is goed te doen’.

energiebesparing
zonnepanelen

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen