Persbericht

Woningcorporaties en huurders: deltaplan voor huizen Groningen

14 februari 2018

Huurders en woningcorporaties in Groningen willen een deltaplan om woningen in het aardbevingsgebied te versterken. De Groningse woningcorporaties (C14), hun branchevereniging Aedes en de Woonbond roepen de Tweede Kamer op om bij de versterking te kiezen voor een gebiedsgerichte aanpak, die naast schadeherstel rekening houdt met ontwikkelingen en opgaven in de regio.

De C14, Aedes en de Woonbond vinden dat de versterking van woningen beter, slimmer en goedkoper kan. Veiligheid heeft de hoogste prioriteit. Tegelijkertijd moet bij het versterken van woningen de toekomst van de regio en haar inwoners centraal staan. Bij de keuze om een woning te versterken of juist te slopen en te herbouwen, spelen krimp, vergrijzing, economische ontwikkelingen, verduurzaming en leefbaarheid ook een rol. Geef corporaties en huurdersorganisaties daarom samen met gemeenten de ruimte om zelf het gebied veilig én toekomstbestendig maken.

‘Wij willen investeren in de toekomst van huurders en de regio Groningen. In plaats van het oplappen van oude en beschadigde huizen. Versterkingen van twee tot drie ton, alleen maar aan de buitenkant van een huis, zijn geen uitzondering. Voor datzelfde geld kunnen twee nieuwe huizen worden gebouwd, die dan duurzaam, aardgasvrij en natuurlijk aardbevingsbestendig zijn. Veiligheid is het allerbelangrijkste, maar wij kijken ook naar wat de regio nodig heeft’, aldus de C14, Aedes en de Woonbond.

Donderdag 15 februari debatteert de Tweede Kamer over het aardbevingsbestendig maken van woningen. De Groningse corporaties verhuren meer dan 60.000 huizen in het aardbevingsgebied.

kabinetsbeleid

Persvoorlichter

Marcel Trip
06-30329497
uitsluitend voor journalisten

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen