De Woonbond wenst u fijne feestdagen

23 december 2014

Het is een roerig jaar geweest voor hurend Nederland. Een jaar met opnieuw enorme huurverhogingen, maar ook een jaar waarin de Tweede Kamer koos voor meer invloed van huurders op beleid van corporaties.

Ronald Paping, directeur Woonbond
Ronald Paping, directeur Woonbond

Het afgelopen jaar was geen goed jaar voor de portemonnee van de huurders. In 2014 stegen de huren gemiddeld met 4,4%. Dat betekent een huurstijging van bijna 10% in twee jaar. Betaalbaarheid van huren staat komend jaar dan ook hoog op de agenda bij de Woonbond.

De Woonbond heeft dankzij de steun van leden en lidorganisaties veel kunnen bereiken het afgelopen jaar. Zo hebben we een nieuwe bezuiniging op de huurtoeslag tegen weten te houden, worden de bevoegdheden voor huurdersorganisaties bij woonruimteverdeling uitgebreid en is ons pleidooi voor meer zeggenschap voor huurders goed geland bij de politiek. 2014 stond in het teken van de parlementaire enquête Woningcorporaties. De enquêtecommissie maakte pijnlijk duidelijk dat huurders opdraaiden voor het wanbeleid van corporaties, zonder dat huurders hier iets over te zeggen hadden. De Woonbond heeft, met behulp van huurdersorganisaties, een succesvolle lobby gevoerd om huurders een stevigere positie te geven. Veel van de concrete voorstellen van de Woonbond voor het verbeteren van de positie van huurders zijn door de Tweede Kamer meegenomen in nieuwe wetgeving.

2015

Het komend jaar gaat de Woonbond met huurdersorganisaties aan de slag om de nieuwe rol van huurders vorm te geven. Maar ook acties tegen de huurverhoging staan bovenaan de agenda. Daarnaast bestaat de Woonbond eind volgend jaar 25 jaar, en dat willen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De Landelijke Huurdersdag zal dit jaar dan ook in het teken van het jubileum staan.

Bereikbaarheid

Tijdens de feestdagen zijn we beperkt bereikbaar. De Woonbond is telefonisch bereikbaar op maandag 22 december t/m woensdag 24 december en van maandag 29 december t/m woensdag 31 december van 9:00 tot 13:00 uur. De Huurderslijn en de Energielijn zijn vanaf maandag 5 januari weer bereikbaar op de reguliere openingstijden.

De woonbond wenst u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

belangenbehartiging
Woonbonddiensten

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen