Woondemonstratie in Haarlem

18 februari 2022

Het Haarlemse Woonoproer staat voor de deur. Hiermee sluit Haarlem aan in de lange rij van steden waar mensen opstaan voor het recht op betaalbaar wonen.

Onder de slogan ‘Sloop de wooncrisis’ gaan op 27 februari opnieuw mensen de straat op om een vuist te maken tegen woekerprijzen en huisjesmelkers en om hun stem te laten horen voor volkshuisvesting. De demonstratie start on 14:00 uur in het Reinaldapark. Kijk voor meer informatie op de website  van Woonoproer.

Demonstraties houden aan

Eerder waren er onder andere al demonstraties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Delft, Arnhem en Leiden. De Woonbond steunt de demonstraties. Na jaren van woonpolitiek gericht op een kleinere en duurdere sociale huursector en een onbetaalbare vrije huurector, moet het roer nu echt om. Door huisjesmelkers aan te pakken, door woekerprijzen aan banden te leggen en door te zorgen voor een grotere en betaalbare sociale huursector voor lage en middeninkomens.

Vrijwilligers gezocht

Ook het Haarlemse woonprotest wordt georganiseerd door een groep actieve vrijwilligers. Op de dag zelf kunnen ze nog wel hulp gebruiken. Bijvoorbeeld voor het sfeerbeheer. Wil je helpen? Aanmelden als vrijwilliger kan via dit webformulier.

actie

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen