Woonlab Utrecht zoekt jonge actieve huurders

27 juli 2017

Ben je jonger dan 35 jaar en woon je in Utrecht? Wil je dat jongeren meer worden gehoord als het gaat om goed en betaalbaar huren in jouw stad? Dan kun je meedoen met het Woonlab.

Voorbereiden overleg

 

In het huurderswerk in Nederland zijn jongeren sterk ondervertegenwoordigd. Slechts 3 procent van de bewoners die actief zijn in huurdersverenigingen is onder de 40 jaar. Om hier verandering in te brengen start de Woonbond samen met CNV Jongeren in Utrecht het Woonlab. In een aantal bijeenkomsten worden actuele huurthema’s besproken, zoals beschikbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid, betaalbaarheid en vernieuwing van huurdersparticipatie. Als het Woonlab in Utrecht een succes wordt, zal het in meer steden worden opgestart.

Lange wachtlijsten en hoge huren

Jongeren hebben het niet makkelijk op de woningmarkt. De wachtlijsten zijn lang, de huren hoog en vrije sector of koop onbetaalbaar. Hoe kan hier verandering in worden gebracht? Daarover gaat het Woonlab Utrecht. Twee maanden lang brainstormen jongeren over de belangrijkste vraagstukken rond huren en komen daarna met adviezen richting gemeente, Woonbond, huurdersorganisaties en woningcorporaties. Deze worden op 7 december aangeboden. De kick-off van het Woonlab is op 5 oktober. 

huurderswerk
jongeren

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen