Woonprotest Utrecht: Tijd voor ander woonbeleid

19 november 2021

Utrecht protesteert zondag 21 november tegen de woningnood. ‘Wij eisen dat de overheid ingrijpt en maatregelen neemt voor meer betaalbare woningen en woonzekerheid voor iedereen’, aldus de betogers.

Woonverzet Den Haag
Bij de laatste demonstratie, op 15 november in Den Haag, demonstreerden duizenden mensen voor het recht op betaalbaar wonen.

Hierbij hoeft de stad van hen niet Haags beleid af te wachten. De gemeente wordt opgeroepen werk te maken van een vergunningsplicht voor verhuurders en een opkoopbescherming tegen beleggers. De actie staat niet alleen. Eerder werd er al gedemonstreerd in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Na Utrecht volgen acties in ieder geval in Groningen en Amersfoort.

Op Jaarbeursplein

Het Woonprotest in Utrecht start om 13.00 uur op het Jaarbeursplein met sprekers over de wooncrisis. Onder hen directeur Zeno Winkels van de Woonbond. Aansluitend volgt een mars door de stad. ‘Houd vanwege het coronavirus 1,5 meter afstand. Ook moedigen we het dragen van een mondkapje aan. Ook kun je vanuit huis digitaal van je laten horen’, aldus de organisatoren op de site van het Utrechtse woonprotest.

Meeting point

De Woonbond heeft een meeting point onderaan de trappen van centraal station aan de kant van het jaarbeursplein. Vanaf 12:30 zijn we daar te vinden. Daar zijn ook Woonbond protestborden op te halen. Vanaf daar gaan we naar het Jaarbeursplein voor het programma.

Woonmanifest

Het Woonprotest Utrecht wordt georganiseerd door een brede coalitie van huurdersorganisaties, bewonersgroepen, activisten en lokale politieke partijen. Zij steunen het Woonmanifest dat mede door de Woonbond is opgesteld. Dit bevat actiepunten waarmee de landelijke overheid de woningcrisis aan kan pakken. De Woonbond steunt daarom ook het Woonprotest.

Meer actie volgt

Na Utrecht wil ‘De Woonstrijd’ op 28 november in Groningen de politiek wakker schudden om 14:00 uur op de Vismarkt. In Amersfoort is een ‘woonprotest’ op dinsdag 21 december bij het stadhuis, van 18.15 tot 19.00 uur. Aansluitend vergadert de gemeenteraad en de initiatiefnemers willen dat dan de woningcrisis wordt besproken.

woningmarkt

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen