Persbericht

Zeno Winkels volgt Paulus Jansen op bij de Woonbond

24 februari 2020

Zeno Winkels wordt de nieuwe algemeen directeur van de Woonbond. Hij gaat de organisatie leiden samen met adjunct directeur Guity Mohebbi. Winkels volgt op 1 mei de huidige directeur Paulus Jansen op, die in juli met pensioen gaat.

Zeno Winkels (1972) studeerde milieu- en agrarische economie in Wageningen. Hij is op dit moment werkzaam bij TU Delft en Climate-KIC, een organisatie die zich Europa-breed richt op verduurzaming middels innovatie en ondernemerschap. Winkels: ‘Die kennis zal ik ook bij de Woonbond goed gebruiken. Wij willen dat de Nederlandse woningvoorraad op een betaalbare manier verduurzaamd wordt. Daar is nog een slag te maken.’

De Woonbond heeft zich als belangenbehartiger van hurend Nederland de afgelopen periode goed ontwikkeld. Via lokale huurdersorganisaties zijn er ruim anderhalf miljoen hurende huishoudens aangesloten bij de Woonbond. Het afgelopen jaar groeide dat aantal met 30.000 hurende huishoudens. Daarnaast heeft de bond nog 10.200 individuele leden.

In december 2018 maakte de Woonbond met Aedes (branchevereniging woningcorporaties) in het Sociaal Huurakkoord afspraken waarmee de gemiddelde huurverhoging bij corporaties werd beperkt tot maximaal inflatie. Ook zorgde de bond ervoor dat woonlastenneutraliteit een leidend principe is in het Klimaatakkoord.

Winkels: ‘Dit is een mooi moment om samen met onze huurders en andere partijen te werken aan goed en betaalbaar wonen. Het aanpakken van de wooncrisis staat daarbij bovenaan de agenda.’

medewerker woonbond

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen