Zonnepanelenactie Langedijk groot succes

22 april 2013

De zonnepanelenactie van Woningbouwvereniging Langedijk is een groot succes geworden. In plaats van de verwachte 60 huurders doen er 170 mee. Door de grote belangstelling heeft de woningcorporatie het budget voor de actie verhoogd van € 100.000,- naar € 250.000,-

Zonnepanelen plaatsen

Voor de plaatsing van drie zonnepanelen krijgen de huurders een huurverhoging van € 7,- per maand. Die verhoging wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de geschatte besparing op de elektriciteitsnota van € 11,- tot € 12,-.

Huurders konden er ook voor kiezen om de investering van € 1.750,- voor drie panelen zelf te doen. Ze krijgen dan geen huurverhoging. Slechts vier huurders hebben voor deze variant gekozen. 35 huurders wilden graag negen panelen. Daarvan zijn er bij loting vijf gehonoreerd.

De enorme belangstelling voor de zonnepanelenactie heeft directeur Kees Kwadijk enigszins overvallen. ‘We hebben gewikt en gewogen en ten slotte besloten om het budget te verhogen. De belangrijkste reden is dat we zoveel mogelijk huurders in de gelegenheid willen stellen om op deze manier wat aan hun woonlasten te doen. En ook omwille van het milieu moet je het ijzer smeden nu het heet is.’ Vorige week is installateur Elektropartners begonnen met het aanbrengen van de panelen. Eind juni zullen de 170 huurwoningen zijn voorzien.

energiebesparing
woningcorporatie
zonnepanelen

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Belangenbehartiger

De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.  Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?

Successen

Kennisexpert

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel. 

webwinkel
Word nu lid en profiteer van alle voordelen