Achterbanabonnement

Achterbanabonnement Huurwijzer
Achterbanabonnement Huurwijzer

Vind je het belangrijk dat je achterban goed wordt geïnformeerd over hun rechten en ander woonnieuws? Neem een achterban-abonnement op Huurwijzer, het enige landelijke woonmagazine waarin het huurdersbelang voorop staat. Je kunt Huurwijzer ook samen met een eigen nieuwsbrief of magazine bij je achterban laten bezorgen. Zo blijft je achterban ook op de hoogte van het lokale woonnieuws.

Huurwijzer

Huurwijzer, woonmagazine voor huurders, is een tijdschrift van de Woonbond en staat boordevol praktische en betrouwbare informatie voor alle huurders.
In een lezersonderzoek kreeg Huurwijzer een 8 van haar lezers. Vooral de voorlichtende artikelen over wonen en de verhalen van huurders zelf, worden hoog gewaardeerd. Huurwijzer verschijnt vier keer per jaar.

Huurwijzer zit in het lidmaatschapspakket

In het voorjaar krijgen lidorganisaties van de Woonbond maximaal 1.000 exemplaren van Huurwijzer 1 (het ‘huurverhogingsnummer’). Je kunt die exemplaren zelf verspreiden onder je achterban. Tegen meerprijs verzorgen wij verzending op huisadres. Van de overige drie edities van Huurwijzer krijgt je organisatie 1 exemplaar. Grote lidorganisaties krijgen er een paar meer.

Achterban-abonnement

Je organisatie kan een achterban-abonnement nemen. Je achterban krijgt dan elk kwartaal Huurwijzer thuis op de mat, in plaats van alleen het huurverhogingsnummer in het voorjaar. Je bepaalt zelf hoeveel exemplaren je wilt afnemen binnen dit abonnement, met een minimum van 100 stuks. Het is ook mogelijk om een abonnement voor tweemaal per jaar af te nemen. De Woonbond beveelt aan om het achterbanabonnement te combineren met het laten verzenden van een eigen nieuwsbrief (zie ‘Achterbanabonnement PLUS’).

Laten bezorgen door Woonbond

Lever ons een adressenbestand. Dan zorgen wij dat Huurwijzer bij deze adressen in de bus valt. (Dit kan ook anoniem: ‘Aan de bewoners van...’.) Op het adresetiket noemen we de naam van je organisatie als afzender.

Zelf bezorgen

Of bezorg Huurwijzer zelf. Je krijgt dan elk kwartaal een pakket met Huurwijzers op één adres toegestuurd. Als je zelf bezorgt krijg je korting op de abonnementsprijs.

Achterban-abonnement PLUS (+eigen nieuwsbrief)

Je kunt je eigen nieuwsbrief of magazine (laten) meesturen met Huurwijzer. Tegen een aantrekkelijk tarief heb je dan in een klap een sterkere communicatie met je achterban geregeld. Op verzoek regelt de Woonbond dat je nieuwsbrief wordt gedrukt. Je levert dan elk kwartaal een drukklare nieuwsbrief (pdf) en een adressenlijst. Dit is mogelijk vanaf ongeveer € 170 per nummer, afhankelijk van het aantal pagina’s en de oplage. Wij rekenen alleen de kostprijs door en geven graag een vrijblijvende prijsopgave op basis van je voorkeuren.

Kostenbesparing

Als je uitnodigingen, enquêtes en mededelingen aan je achterban slim laat samenvallen met de verschijningsdata van je nieuwsbrief (en Huurwijzer), dan bespaart je organisatie het werk en de kosten van aparte mailingen. Het achterban-abonnement PLUS levert dan een kosten- en tijdsbesparing op.

Kopijservice & sjabloon

Als achterban PLUS abonnee krijg je de beschikking over:

  • Viermaal per jaar ‘kopijservice’: een aantal artikelen en een illustratie die je kunt gebruiken in je eigen nieuwsbrief.
  • Een nieuwsbriefsjabloon voor Microsoft Publisher, waarmee je relatief eenvoudig een professioneel ogende nieuwsbrief kunt maken.
  • Toegang tot de Woonbond ‘E-learning nieuwsbrief maken’ ter ondersteuning bij het maken van je (eerste) nieuwsbrieven en het opzetten van een redactie.
  • Tegen meerkosten ondersteunen wij de vormgeving en het redigeren van je eigen nieuwsbrief.

 

 

Prijs achterbanabonnement (per adres, 4 nummers per jaar, tarief 2023*)

Basisprijs (individueel bezorgd op huisadres) 

€ 4,60

Korting i.v.m. huurverhogingsnummer **    

- € 0,75

Korting indien jullie zelf gaan bezorgen:  - € 1,00

* Minimale afname: 100 stuks, abonnement opzegbaar na eerste jaar.
** Omdat het ‘huurverhogingsnummer’ is inbegrepen in het lidmaatschap voor huurdersorganisaties, worden deze verrekend als korting op de prijs van het achterban-abonnement (tot maximaal 1.000 exemplaren).

 

Vergoeding door verhuurder

Hoewel wij het achterban-abonnement tegen een scherp tarief aanbieden, kunnen we ons voorstellen dat het bij elkaar toch om een aanzienlijk bedrag gaat. Daarom is het goed om te weten dat de Overlegwet nadrukkelijk de mogelijkheid biedt om dit bedrag in het kader van ‘communicatie met de achterban’ op te nemen in de begroting van je huurdersorganisatie. Verhuurders worden geacht dit te vergoeden.

Interesse?

Neem contact op met Woonbondconsulent Jos Aal (jaal@woonbond.nl; 06-8685 7011). Hij kan met je bespreken welke variant het beste bij jullie situatie past en hoe jullie het achterbanabonnement vergoed krijgen door de verhuurder.

 

Huurwijzer

Meer info bij

Jos Aal
Woonbondconsulent
06-86857011
maandag t/m donderdag
Contactformulier

Downloads

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen