Lidmaatschap voor organisaties

Groep huurders

De Woonbond heeft een uitgebreid aanbod aan producten en diensten die het werk van huurdersorganisaties en bewonerscommissies makkelijker maken. Lidorganisaties worden professioneel ondersteund en goed geïnformeerd over ontwikkelingen die voor hun werk van belang zijn.

Door uw lidmaatschap maakt u deel uit van een landelijk netwerk van bewonersorganisaties die via de Woonbond een krachtig huurdersgeluid laten horen op plekken waar dat hard nodig is: in politiek Den Haag, bij organisaties van verhuurders en in het overleg met andere organisaties die invloed hebben op landelijk woonbeleid.

Voordelen van het lidmaatschap

  • Professionele ondersteuning door Woonbondconsulenten
  • Gratis deelname aan evenementen, waaronder webinars speciaal voor bestuursleden

  • Toegang tot digitale publicaties exclusief voor organisatieleden

  • Ledenaccounts en desgewenst e-nieuwsbrieven voor uw bestuursleden

  • 4 x per jaar Huurwijzer (Woonmagazine voor huurders) & 4 x per jaar Huurpeil (vakblad voor de huursector)
  • 1 x per jaar het huurverhogingsnummer van Huurwijzer, om te verspreiden onder uw leden (gratis tot 1000 ex.)
  • Ledenkorting op opleidingen, advies en onderzoek
  • Ledenkorting op boekjes en andere producten in de webwinkel
  • Invloed op beleid en standpunten van de Woonbond

Hoe wordt u lid? 

De consulenten van de Woonbond vertellen u graag meer over het lidmaatschap en de mogelijkheden die de Overlegwet biedt om dit door uw verhuurder te laten vergoeden.  Bel voor een vrijblijvend gesprek naar het kantoor in de regio waar uw organisatie gevestigd is. Wilt u direct lid worden? Download het aanmeldingsformulier voor organisaties en mail het ingevuld retour.

Wat is de contributie?

Organisaties die lid zijn van de Woonbond betalen jaarlijks een vaste basisbijdrage. Die bijdrage is voor iedere organisatie gelijk. Daarnaast is er een staffelprijs (gestapelde contributie), gebaseerd op het aantal huurwoningen.  Met de rekenhulp kunt u berekenen wat de contributie is voor het kalenderjaar 2023. Wil uw organisatie in (de laatste maanden van) 2022 ook al lid zijn? Informeer bij de ledenadministratie naar de rekenhulp voor 2022. 

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen