Huurpeil 2017-4

Downloaden
pdf (2.91 MB)

Achtergronden & interviews

Interview Wynand Verhoef

Huurpeil 4 opent met een groot interview met Wynand Verhoef, acquisiteur Onroerend Goed bij MN. Deze pensioenuitvoerder voor 30 pensioenfondsen met meer dan 2 miljoen deelnemers kiest, in tegenstelling tot andere institutionele beleggers, bewust voor de lange termijn en neemt genoegen met lagere rendementen en dus lagere huren. In het sociale én het middensegment. ‘Wij willen een betrouwbare verhuurder zijn.’

Wat heeft het regeerakkoord voor huurders in petto?

Een overzicht van wat het regeerakkoord van het kabinet Rutte III voor de huursector in petto heeft. Het had volgens Woonbonddirecteur Ronald Paping erger gekund, maar ook veel beter.

Besparen met De VoorzieningenWijzer in Drenthe

Dankzij De VoorzieningenWijzer besparen zo’n duizend Drentse huurders van corporatie Domesta inmiddels ruim 600 euro per jaar. Een interview met de initiatiefnemers en met twee blije huurders.

Lokale Monitor Wonen

De Lokale Monitor Wonen bevat een schat aan interessante gegevens, over de corporatie- en de commerciële huursector. Een handleiding wijst u de weg in de cijferbrij.

De toekomst van de sociale huursector

Het vorig jaar verschenen Interdepartementale Beleidsonderzoek over de toekomst van de sociale huursector en de huurtoeslag ademt volgens Peter Boelhouwer en Hugo Priemus ‘sterk de geur van de neoliberale koers van het vorige kabinet Rutte II’. Een essay.

Dossier commerciële huursector

Huurders(organisaties) in de commerciële sector hebben het moeilijk. De huren zijn (veel) hoger, de huurbescherming minder en commerciële en particuliere verhuurders zijn vaak niet zo happig op overleg. In een dossier van 8 pagina’s leest u alles over de problemen waar huurdersorganisaties mee kampen en over de successen die ze proberen te behalen voor hun huurders.

Servicekatern

Achterin Huurpeil zeven pagina's met informatie en nieuws over de Woonbond en zijn achterban, inclusief een overzicht van producten, brochures en komende activiteiten.

Vaste rubrieken

Vaste rubrieken zijn In de peiling (overzicht van het nieuws van het afgelopen kwartaal), Feit of fabel? (over goedkoop scheefhuren), de Zeepkist (vier pagina’s met opinies, waaronder een stelling over het kabinet Rutte III en de column van Jos van der Lans), Recht of krom? (juridische rubriek, onder meer over het opzeggen van huurcontracten), Leesvoer (overzicht van onlangs verschenen publicaties) en Huurpijltjes (de achterpagina met onder meer de column van Pieter Bregman, directeur-bestuurder van woningcorporatie Nijestee in Groningen).

Proefnummer aanvragen?

Nieuwsgierig geworden? Bestel een proefnummer van Huurpeil of neem een abonnement.

Speciaal voor lidorganisaties en abonnees

Om dit tijdschrift te kunnen downloaden moet uw organisatie lid zijn van de Woonbond of moet u een betaald abonnement hebben.

Huurdersorganisaties

Als u lid bent van de Woonbond, krijgt u Huurpeil 4x per jaar in de bus. 

Professionals

Geen huurdersorganisatie, toch Huurpeil lezen? Neem een abonnement. 

Meer informatie

Adverteren?

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen