Huurwijzer 2016-3

Downloaden
pdf (1.99 MB)

In het najaarsnummer van Huurwijzer, het kwartaaltijdschrift van de Woonbond, een uitgebreid artikel over brandveiligheid, in het kader van een grootscheepse preventiecampagne in oktober. Vooral ouderen lopen risico op een woningbrand.

Verder een interview met architect Koen Crabbendam van CASA-architecten, een bureau dat bekendstaat als ‘bewonersvriendelijk’. ‘Onze rol is verstandige adviezen te geven en een bouwkundige realiteit te verzinnen bij de dromen en wensen van bewoners.’

Ook een uitgebreide reportage over zelfbeheer door huurders van Ymere. ’s Lands grootste woningcorporatie heeft een menukaart en een stappenplan ontwikkeld voor bewoners die het beheer van de tuin, de schoonmaak en het schilderwerk (op het buitenschilderwerk na) willen overnemen.

Het portret is gewijd aan Huurdersvereniging Poolsterstraat in Bergen op Zoom, die vecht voor het recht op een warme woning, in hun gemengde huur-koopcomplex. ‘Hierboven woont een oud dametje die ’s winters met handschoenen aan in de keuken zit. Dat is de enige plek die warm te krijgen is.’

In de rubriek ‘Huurkunde’ zes vragen en antwoorden over tijdelijke huurcontracten. Steeds meer huurders en woningzoekenden krijgen hiermee te maken.

Op de pagina’s ‘Om te beginnen’ onder meer artikelen over het extra budget voor de huurtoeslag, de wijzigingen in de Warmtewet en werkruimte als aftrekpost in de huurwoningen van zzp’ers. En natuurlijk de column van Carrie.

In de consumentenrubriek een samenvatting van de test uit de Consumentengids over allesreinigers.

In de vaste rubrieken leest u persoonlijke verhalen van huurders, zoals over de huizenjacht van Milan en Marjolein uit Bergen op Zoom en de huisbaas van Eva die haar per se uit haar huis wil hebben.

Speciaal voor leden en abonnees

Om Huurwijzer te kunnen downloaden moet u lid zijn van de Woonbond of moet u een betaald abonnement hebben op dit tijdschrift.

Gratis voor leden

Als lid van de Woonbond krijgt u Huurwijzer 4 keer per jaar in de bus en kunt u archiefnummers van Huurwijzer ook downloaden. Nog geen lid?

Achterban abonnement

Is uw huurdersorganisatie lid van de Woonbond? Dan kunt u voordelig een achterban-abonnement afsluiten. Uw leden krijgen Huurwijzer dan 4 keer per jaar thuisbezorgd.

Voor niet-leden

Geen lid van de Woonbond,  toch Huurwijzer lezen? Neem een abonnement. U krijgt Huurwijzer dan 4 keer per jaar thuisgestuurd.

Meer informatie

Adverteren in Huurwijzer?
 

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen