Huurwijzer 2016-4

Downloaden
pdf (2.01 MB)

In het winternummer van Huurwijzer, het kwartaaltijdschrift van de Woonbond, een uitgebreid artikel over woningaanpassingen. Ouderen en mensen met een handicap moeten en willen graag langer thuis blijven wonen, maar als daar voorzieningen voor nodig zijn geven verhuurders en gemeenten vaak niet thuis.

Ook een interview met Tonnie van der Sluis, van ruilwinkel LETS Paradijs in de Rotterdamse buurt Crooswijk, door het Sociaal en Cultureel Planbureau uitgeroepen tot ‘armste wijk van Nederland’. Maar klopt dat wel?

Verder een reportage over Startblok Riekerhaven in Amsterdam-West waar 565 jonge statushouders en Nederlandse jongeren gebroederlijk samenwonen in containerwoningen.

Het portret is gewijd aan Huurdersvereniging Oisterwijk, die alles uit de kast haalt om het huren voor Oisterwijkse huurders betaalbaar te houden. Bijna een op de drie leeft onder de armoedegrens.

In de rubriek ‘Huurkunde’ een overzicht van de (concept)verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen. Wat hebben ze voor huurders in petto?

Op de pagina’s ‘Om te beginnen’ onder meer artikelen over de veranderingen voor huurders in 2017, het Klimaatstraatfeest 2017, het Rotterdamse Woonreferendum, de relatie tussen woonkwaliteit en gezondheid en uiteraard de column van Carrie.

In de consumentenrubriek een samenvatting van de test uit de Consumentengids over Energieaanbieders.

In de vaste rubrieken leest u persoonlijke verhalen van huurders, zoals over schimmelklachten van Mirjam Heydon, de huizenjacht van Vincent Poeze en het ouderlijk huis van Reinier Paping (inderdaad broer van de Woonbonddirecteur) in Ommen.

Speciaal voor leden en abonnees

Om Huurwijzer te kunnen downloaden moet u lid zijn van de Woonbond of moet u een betaald abonnement hebben op dit tijdschrift.

Gratis voor leden

Als lid van de Woonbond krijgt u Huurwijzer 4 keer per jaar in de bus en kunt u archiefnummers van Huurwijzer ook downloaden. Nog geen lid?

Achterban abonnement

Is uw huurdersorganisatie lid van de Woonbond? Dan kunt u voordelig een achterban-abonnement afsluiten. Uw leden krijgen Huurwijzer dan 4 keer per jaar thuisbezorgd.

Voor niet-leden

Geen lid van de Woonbond,  toch Huurwijzer lezen? Neem een abonnement. U krijgt Huurwijzer dan 4 keer per jaar thuisgestuurd.

Meer informatie

Adverteren in Huurwijzer?
 

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen