Huurwijzer 2017-1

Downloaden
pdf (2.48 MB)

Het voorjaarsnummer van Huurwijzer, het kwartaalmagazine van de Woonbond, staat traditioneel grotendeels in het teken van de huurverhoging per 1 juli. In een special van acht pagina’s komt alles ter sprake wat u moet weten om te beoordelen of uw huurverhoging terecht is, en zo niet hoe u bezwaar kunt maken.

Ook een uitgebreide reportage over de huurcommissie die dit jaar 100 jaar bestaat. Naast een verslag van een zitting van de huurcommissie kunt u lezen wat de huurcommissie voor huurders kan betekenen en wanneer u er een beroep op kunt doen.

Verder een aantal praktische tips over hoe u uw huis zo goed mogelijk kunt luchten en ventileren. In de winter, de lente en in de zomer. In het algemeen geldt: hoe beter geïsoleerd uw huis is, hoe bewuster u moet ventileren.

Het portret is gewijd aan Huurdersvereniging Het Bastion uit Velserbroek, die het eindelijk voor elkaar heeft gekregen dat hun complex wordt opgeknapt door eigenaar Vesteda.

In de consumentenrubriek een samenvatting van de test uit de Consumentengids over potgrond. Er blijken grote verschillen in prijs en kwaliteit.  

Op de pagina’s ‘Om te beginnen’ onder meer artikelen over de WOZ-beschikking en hoe u daartegen bezwaar kunt maken, over flats met onveilige balkons, over de checklist voor tijdelijke huurcontracten, over de huisjesmelker van het jaar en met tips voor de grote voorjaarsschoonmaak. En uiteraard de column van Carrie.

In de vaste rubrieken leest u persoonlijke verhalen van huurders, zoals over huizenjacht van Mitchel Eikenaar uit Zwolle.

Dit jaar wordt Huurwijzer nog smakelijker. De redactie gaat voor elk nummer op bezoek bij een lezer die voor ons gaat kokkerellen. De aftrap is voor Paula Sie met haar wortel-gembersoep met kokosmelk en koriander.

 

Speciaal voor leden en abonnees

Om Huurwijzer te kunnen downloaden moet u lid zijn van de Woonbond of moet u een betaald abonnement hebben op dit tijdschrift.

Gratis voor leden

Als lid van de Woonbond krijgt u Huurwijzer 4 keer per jaar in de bus en kunt u archiefnummers van Huurwijzer ook downloaden. Nog geen lid?

Achterban abonnement

Is uw huurdersorganisatie lid van de Woonbond? Dan kunt u voordelig een achterban-abonnement afsluiten. Uw leden krijgen Huurwijzer dan 4 keer per jaar thuisbezorgd.

Voor niet-leden

Geen lid van de Woonbond,  toch Huurwijzer lezen? Neem een abonnement. U krijgt Huurwijzer dan 4 keer per jaar thuisgestuurd.

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen