Huurwijzer 2017-2

Downloaden
pdf (2.73 MB)

Huurwijzer, het tijdschrift voor huurders dat de Woonbond al 22 jaar uitgeeft, is met ingang van dit zomernummer vernieuwd én vier pagina's dikker. Voortaan is Huurwijzer het woonmagazine voor huurders met praktische, leuke en noodzakelijke informatie.

We blijven huurders informeren over belangrijke ontwikkelingen op het gebied van woon- en huurbeleid. Maar we doen dat op een luchtigere toon en geven in een aantal nieuwe rubrieken tal van tips over hoe je het huren, je woning en woonomgeving nog aangenamer kan maken.

Veilig de zomer door!

Nieuw is ook een informatieve illustratie (infographic) in het midden van het blad. Dit keer over inbraakpreventie in je huis tijdens de zomerperiode en brandveiligheid op je vakantieadres (zie bijlage).

Nieuwe rubrieken

In de rubriek 'Ongewoon wonen' gaan we langs mensen die in een bijzonder huis wonen. In deze eerste aflevering zijn dat Bonnie Dubois en haar dochter Mia die van april tot oktober in een strandhuisje wonen in Bloemendaal.

In 'Huisraad en Groene vingers' geven we tips voor huis en tuin. In 'Brieven aan de Woonbond' plaatsen we ingezonden brieven en meldingen die binnengekomen zijn op de meldpunten van de Woonbond. In 'Koken met...' gaat de redactie op bezoek bij huurders die van kokkerellen houden. Jurino Ignacio maakt deze zomer simpele maar overheerlijke Antilliaanse pasteitjes.

In 'Beste Buurtjes' bezoeken we de pareltjes onder de duizenden buurten die Nederland telt. Niet zelden hebben ze een roemrucht verleden en zijn ze door actieve bewoners van de sloophamer gered. Dit keer bezoeken we het wonderschone Snouck van Loosenpark in Enkhuizen.

In een fotorijke reportage volgen we huurders en bewoners die actief bezig zijn om hun woonomgeving leuker en beter te maken. Steeds meer mensen organiseren in hun eigen wijk zorg en ondersteuning voor buurtbewoners. We starten met een roadtour langs inspirerende bewonerszorginitiatieven in het Oosten van het land.

Praktische informatie

Ook pakken we elke Huurwijzer uit over een praktisch onderwerp dat alle huurders raakt: dit keer de ins en outs van de jaarlijkse afrekening van de servicekosten. Uiterlijk 1 juli moet u de afrekening van de servicekosten over 2016 hebben ontvangen. Hoe controleert u of die afrekening klopt?

De rubriek ‘Huurkunde’ is gebleven en gaat dit keer in op de specifieke problematiek in 'gemengde complexen' waar huurders en kopers samenwonen.

Ook de consumentenrubriek is gebleven en bevat een samenvatting van de test uit de Consumentengids over stofzuigers. Op de pagina’s ‘Om te beginnen’ onder meer artikelen over onbegrijpelijke energierekeningen, problemen door tijdelijke huurcontracten, de eerste wooncoöperatie door huurders in Den Haag en een energieleverende hoogbouwflat in Overvecht, Utrecht.

Ook de column van Carrie, schuurpapier en de puzzel zijn gebleven. En in 'Mijn huisbaas en ik' doen huurders nog steeds verslag van een bizarre of vervelende situatie met hun huisbaas. 

Speciaal voor leden en abonnees

Om Huurwijzer te kunnen downloaden moet u lid zijn van de Woonbond of moet u een betaald abonnement hebben op dit tijdschrift.

Gratis voor leden

Als lid van de Woonbond krijgt u Huurwijzer 4 keer per jaar in de bus en kunt u archiefnummers van Huurwijzer ook downloaden. Nog geen lid?

Achterban abonnement

Is uw huurdersorganisatie lid van de Woonbond? Dan kunt u voordelig een achterban-abonnement afsluiten. Uw leden krijgen Huurwijzer dan 4 keer per jaar thuisbezorgd.

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen