Huurwijzer 2017-3

Downloaden
pdf (3.23 MB)

Het derde nummer van de vernieuwde Huurwijzer, woonmagazine van de Woonbond, staat weer boordevol praktische, leuke en nuttige informatie voor huurders.

Gasloos wonen

Deze keer veel aandacht voor wonen en energie. Gasloos wonen heeft de toekomst, en woningen moeten energieneutraal worden. In Stadskanaal en Nieuw-Buinen bezochten we nul-op-de-meterwoningen. Een uitgebreide infographic (informatieve illustratie) laat zien hoe zo’n woning precies werkt.

Tiny house en Kerkelanden

In de rubriek 'Ongewoon wonen' een portret van Ecodorp in Bergen (NH) waar Anna Spohr en haar zoon Nilay wonen in een ‘tiny house’. Voor ‘Beste buurtjes’ gingen we naar de wijk Kerkelanden in Hilversum, die dit jaar 50 jaar bestaat.

Middelduur huren?

In een uitgebreid achtergrondverhaal bespreken we de zogenoemde ‘middeldure huursector’. Is deze wel betaalbaar voor middeninkomens, en wie moet die woningen gaan bouwen?

Verder de vertrouwde rubrieken ‘Huurkunde’ (deze keer over de huurtoeslag), ‘Huurderslijn’ (vragen van huurders aan de Woonbond), ‘Zaak opgelost’ (van de juridische afdeling) en ‘Beste Woonbond’ (ingezonden brieven van lezers). Wim Vos van Platform Opnieuw Thuis bespreekt in ‘Drie vragen aan…’ de gevolgen van de vluchtelingencrisis voor de huursector.

Tips en berichten

Praktische tips vindt u in de test van de Consumentenbond over vaatwastabletten, ‘Groene vingers’ met tuin- en balkontips, en ‘Huisraad’ over handige huishoudhulpjes. Natuurlijk ontbreken ook de vaste columns van Carrie en Woonbonddirecteur Ronald Paping, ‘Schuurpapier’, ‘Mijn huisbaas en ik’, en de kruiswoordpuzzel niet in dit nummer.

In de korte berichten bij ‘Om te beginnen’ onder andere nieuws over onterechte bemiddelingskosten, het Woonlab in Utrecht, de gevolgen van passend toewijzen en onvrede met tijdelijke huurcontracten.

Speciaal voor leden en abonnees

Om Huurwijzer te kunnen downloaden moet u lid zijn van de Woonbond of moet u een betaald abonnement hebben op dit tijdschrift.

Gratis voor leden

Als lid van de Woonbond krijgt u Huurwijzer 4 keer per jaar in de bus en kunt u archiefnummers van Huurwijzer ook downloaden. Nog geen lid?

Achterban abonnement

Is uw huurdersorganisatie lid van de Woonbond? Dan kunt u voordelig een achterban-abonnement afsluiten. Uw leden krijgen Huurwijzer dan 4 keer per jaar thuisbezorgd.

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen