Huurwijzer 2017-4

Downloaden
pdf (3.4 MB)

Het winternummer van Huurwijzer, het woonmagazine van de Woonbond, staat weer boordevol praktische, leuke en nuttige informatie voor huurders.

Wonen in een molen

In de rubriek 'Ongewoon wonen' zijn we op bezoek bij Roel Gremmer, die woont in de molen 'De 1100 Roe' aan de rand van Amsterdam. Als 'Beste buurtje' is gekozen voor de Sterflats in Hoorn, aan de oever van het IJsselmeer. Voor onze kookrubriek 'Koken met...' maakte Iris (11 jaar) heerlijke gevulde paprika's klaar.

Minister Ollongren

De kersverse minister voor Wonen Kajsa Ollongren was zo vriendelijk 'Drie vragen aan...' te beantwoorden. Verder bespreekt Huurwijzer de nieuwe woningruilapp HuisjeHuisje, en gaat in op het huren in de commerciële sector. Onze 'infographic' maakt deze keer inzichtelijk hoe u uw huis veiliger en 'slimmer' kunt maken.

Vaste rubrieken

In de rubriek ‘Huurkunde’ deze keer aandacht voor onderhoud: wie betaalt er wat bij reparaties? De ‘Huurderslijn’ behandelt vragen van huurders, onder andere over overlast en wat eraan te doen. In ‘Zaak opgelost’ (van de juridische afdeling) gaat het over huurverhoging, en wat daarbij wel en niet mag. Ingezonden brieven van lezers komen aan bod in ‘Beste Woonbond’. De laatste nieuwtjes op huurgebied staan als altijd bijeen in 'Om te beginnen'.

Informatie en tips

Praktische tips vindt u in de test van de Consumentenbond over robotstofzuigers, ‘Groene vingers’ met tuin- en balkontips, en ‘Huisraad’ over handige huishoudhulpjes. Natuurlijk ontbreken ook de vaste columns van Carrie en Woonbonddirecteur Ronald Paping, ‘Schuurpapier’, ‘Mijn huisbaas en ik’, en de kruiswoordpuzzel niet in dit nummer.

Speciaal voor leden en abonnees

Om Huurwijzer te kunnen downloaden moet u lid zijn van de Woonbond of moet u een betaald abonnement hebben op dit tijdschrift.

Gratis voor leden

Als lid van de Woonbond krijgt u Huurwijzer 4 keer per jaar in de bus en kunt u archiefnummers van Huurwijzer ook downloaden. Nog geen lid?

Achterban abonnement

Is uw huurdersorganisatie lid van de Woonbond? Dan kunt u voordelig een achterban-abonnement afsluiten. Uw leden krijgen Huurwijzer dan 4 keer per jaar thuisbezorgd.

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen