Huurwijzer 2018-1

Downloaden
pdf (2 MB)

In dit lentenummer van Huurwijzer, het woonmagazine van de Woonbond, uitgebreid aandacht voor de huurverhoging per 1 juli 2018.

Special huurverhoging

Vóór 1 mei krijgen de meeste huurders een huurverhogingsvoorstel van hun verhuurder in de bus. Maar klopt die wel, en hoe kun je bezwaar maken als dit niet zo is? Dat lees je in de huurverhogingsspecial, met extra aandacht voor de commerciële huursector. En ook zie je hoe je de puntentelling van je woning controleert.

Philipsdorp in Eindhoven

Als 'Beste buurtje' is gekozen voor Philipsdorp in Eindhoven. De honderdjarige wijk is in de oude luister hersteld. In de rubriek 'Ongewoon wonen' zijn we op bezoek bij Onno van der Laan, die zijn Haagse huurwoning omgetoverd heeft tot een sprookjeshuis à la Duizend-en-één-nacht. Voor onze kookrubriek 'Koken met...' maakte Cem Yalcinkaya een heerlijk veganistisch Turks gerecht.

Klimaatbeleid

Milieudefensiedirecteur Donald Pols legt in 'Drie vragen aan...' uit dat het klimaatbeleid in Nederland niet eerlijk is. Want de zwakste schouders dragen de zwaarste lasten. Verder bespreekt Huurwijzer de rol van huurdersorganisaties en bewonerscommissies: wat doen ze en waarom is dat van belang voor huurders?

Vaste rubrieken

In 'Om te beginnen' nieuwtjes op het gebied van huren en wonen. De rubriek ‘Huurkunde’ behandelt deze keer de aanpassingen in de Warmtewet. Ingezonden brieven van lezers komen aan bod in ‘Beste Woonbond’.

Informatie en tips

Praktische tips vind je in de test van de Consumentenbond over accuschroefboormachines, ‘Groene vingers’ met tuin- en balkontips, en ‘Huisraad’ over handige huishoudhulpjes. Natuurlijk ontbreken ook de vaste columns van Carrie en Woonbonddirecteur Ronald Paping, ‘Schuurpapier’, ‘Mijn huisbaas en ik’, en de kruiswoordpuzzel niet in dit nummer.

Speciaal voor leden en abonnees

Om Huurwijzer te kunnen downloaden moet u lid zijn van de Woonbond of moet u een betaald abonnement hebben op dit tijdschrift.

Gratis voor leden

Als lid van de Woonbond krijgt u Huurwijzer 4 keer per jaar in de bus en kunt u archiefnummers van Huurwijzer ook downloaden. Nog geen lid?

Achterban abonnement

Is uw huurdersorganisatie lid van de Woonbond? Dan kunt u voordelig een achterban-abonnement afsluiten. Uw leden krijgen Huurwijzer dan 4 keer per jaar thuisbezorgd.

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen