Huurwijzer 2018-2

Downloaden
pdf (1.96 MB)

Servicekosten special

Het zomernummer van Huurwijzer, het woonmagazine van de Woonbond, besteedt ruime aandacht aan servicekosten. Welke kosten moet je als huurder betalen? Hoe kun je bezwaar maken tegen de hoogte van de servicekosten? Plus vier voorbeelden van succesvolle huurdersacties om de kosten omlaag te brengen, en een praktische ‘infographic’.

Het Schip

De rubriek ‘Beste buurtjes’ bespreekt de net voltooide renovatie van Amsterdamse School-monument Het Schip. Met veel liefde en aandacht is dit ‘arbeiderspaleis’ uit het begin van de 20ste eeuw in oude luister hersteld.

Volkstuin

In de serie ‘Ongewoon wonen’ bezoekt Huurwijzer twee bewoners van een volkstuinencomplex, die van april tot oktober bivakkeren in het groen. De ‘Drie vragen aan…’ zijn gericht aan de nieuwe interim-directeur van de Woonbond Paulus Jansen. Verder vier pagina’s over ‘plaagdiertjes’ en hoe je van dit ongedierte af kunt komen.

Juridische zaken

Deze nieuwe rubriek belicht praktijkvoorbeelden van geschillen tussen huurders en verhuurders. Ditmaal over vocht- en schimmeloverlast, en een huisuitzetting van een huurder na Airbnb-verhuur. Nieuw is ook het Woonbond-ledenpanel, waarin huurders deze keer hun mening geven over de huurverhoging en de hoogte van hun huur.

Vaste rubrieken

Zoals altijd zijn in 'Om te beginnen' nieuwtjes op het gebied van huren en wonen te vinden. ‘Beste Woonbond’ biedt ruimte aan brieven van huurders. Ook zijn er weer tuin- en balkontips in ‘Groene vingers’, ‘Huisraad’ met handige huishoudsnufjes, de kruiswoordpuzzel, ‘Schuurpapier’ en ‘Mijn huisbaas en ik’. Ronald Paping schreef zijn laatste column als Woonbonddirecteur, en Carrie Jansen is in haar column ‘Een beetje verliefd’.

Speciaal voor leden en abonnees

Om Huurwijzer te kunnen downloaden moet u lid zijn van de Woonbond of moet u een betaald abonnement hebben op dit tijdschrift.

Gratis voor leden

Als lid van de Woonbond krijgt u Huurwijzer 4 keer per jaar in de bus en kunt u archiefnummers van Huurwijzer ook downloaden. Nog geen lid?

Achterban abonnement

Is uw huurdersorganisatie lid van de Woonbond? Dan kunt u voordelig een achterban-abonnement afsluiten. Uw leden krijgen Huurwijzer dan 4 keer per jaar thuisbezorgd.

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen