Huurwijzer 2018-3

Downloaden
pdf (10.94 MB)

In het herfstnummer van Huurwijzer, het woonmagazine van de Woonbond, veel aandacht voor verhuizen uit of naar een huurwoning.

Nederlanders verhuizen gemiddeld eens in de tien jaar, oftewel zeven keer in hun leven. Dat geeft stress, en er moeten heel veel dingen geregeld worden. Huurwijzer geeft tips en bespreekt hoe de verhuizing zo soepel mogelijk kan verlopen.

‘t Kotte

Voor de rubriek ‘Beste buurtjes’ bezochten we het tuindorp ’t Kotte in Hengelo. Een prachtige wijk, maar wel met hardnekkige vochtproblemen. In de serie ‘Ongewoon wonen’ komen de bewoners van een verbouwde Rabobank in Deurne aan het woord.

Meldpunt Energie

Huurwijzer besteedt ook aandacht aan het nieuwe Woonbondmeldpunt Energiealarm! Huurders met een (te) hoge energierekening kunnen hier hun verhaal kwijt. En in oktober is het weer brandpreventiemaand. Jet Vroege van de brandweer vertelt erover. Ook de infographic van deze keer heeft als onderwerp brandveiligheid.

Servicekosten

Het Woonbond-ledenpanel gaat over de servicekosten en de afrekening daarvan. Een derde van de panelleden krijgt die afrekening te laat, of helemaal niet. De ‘Drie vragen aan…’ zijn in dit nummer gericht aan Diederik Samsom naar aanleiding van het Klimaatakkoord.

Juridische zaken

De juridische rubriek ‘Uitgesproken zaken’ bespreekt praktijkvoorbeelden van geschillen tussen huurders en verhuurders. Ditmaal over de verhuisvergoeding en problemen rond zelf aangebrachte zaken bij een huurhuis, zoals een garage of zonneschermen.

Vaste rubrieken

Zoals altijd zijn in 'Om te beginnen' nieuwtjes op het gebied van huren en wonen te vinden. ‘Beste Woonbond’ biedt ruimte aan brieven van huurders. Ook zijn er weer tuin- en balkontips in ‘Groene vingers’, ‘Huisraad’ met handige huishoudsnufjes, de kruiswoordpuzzel, ‘Schuurpapier’ en ‘Mijn huisbaas en ik’. Paulus Jansen schreef zijn eerste column als Woonbonddirecteur, en Carrie Jansen maakt zich in haar column boos over een bewindvoerder.

Wanneer krijgt u Huurwijzer?

Persoonlijke leden van de Woonbond ontvangen automatisch vier keer per jaar Huurwijzer in hun brievenbus. U kunt ook een jaarabonnement nemen. Een aantal huurdersorganisaties hebben een achterbanabonnement en laten Huurwijzer bij hun leden bezorgen. Wilt u meer weten over het achterbanabonnement? Neemt u dan contact op met de redactie via 020-5517700.

Speciaal voor leden en abonnees

Om Huurwijzer te kunnen downloaden moet u lid zijn van de Woonbond of moet u een betaald abonnement hebben op dit tijdschrift.

Gratis voor leden

Als lid van de Woonbond krijgt u Huurwijzer 4 keer per jaar in de bus en kunt u archiefnummers van Huurwijzer ook downloaden. Nog geen lid?

Achterban abonnement

Is uw huurdersorganisatie lid van de Woonbond? Dan kunt u voordelig een achterban-abonnement afsluiten. Uw leden krijgen Huurwijzer dan 4 keer per jaar thuisbezorgd.

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen