Huurwijzer 2018-4

Downloaden
pdf (3.18 MB)

Beersdal

Voor de rubriek ‘Beste buurtjes’ bezochten we Beersdal in Heerlen, een van de ‘mijnwerkerskoloniën’ in  Zuid-Limburg waar tot de sluiting van de kolenmijnen tienduizenden mijnwerkers woonden.

Slow living

In de serie ‘Ongewoon wonen’ vertellen Maarten Stam en zijn partner Karen over wonen in een nomadentent (yurt of ger), op een prachtig rafelrandje van Deventer. ‘Slow living’, noemen ze hun manier van wonen.

Inkomensverklaringen woningzoekenden

Als je als woningzoekende wilt reageren op een sociale huurwoning, moet je vaak van tevoren al een inkomensverklaring van de Belastingdienst opsturen. Maar is dit niet in strijd met de nieuwe privacywet, de AVG? Een achtergrondverhaal.

Dementie en wonen

Door de vergrijzing en langer thuis wonen zullen we in onze buurten steeds vaker mensen met dementie tegenkomen. Karima Matser van Samen dementievriendelijk legt uit hoe we daar het beste mee om kunnen gaan. 

Vaste rubrieken

Zoals altijd zijn in 'Om te beginnen' nieuwtjes op het gebied van huren en wonen te vinden. De juridische rubriek ‘Uitgesproken zaken’ bespreekt dit keer collectieve verwarming en de vrije sector. ‘Beste Woonbond’ biedt ruimte aan brieven van huurders. Ook zijn er weer tuin- en balkontips in ‘Groene vingers’, ‘Huisraad’ met handige huishoudsnufjes, de kruiswoordpuzzel, ‘Schuurpapier’ en ‘Mijn huisbaas en ik’. Paulus Jansen breekt in zijn column een lans voor een Funda voor (sociale) huurwoningen. En Carrie Jansen verklapt in haar column waar ze écht bang voor is.

Wanneer krijgt u Huurwijzer?

Persoonlijke leden van de Woonbond ontvangen automatisch vier keer per jaar Huurwijzer in hun brievenbus. U kunt ook een jaarabonnement nemen. Een aantal huurdersorganisaties hebben een achterbanabonnement en laten Huurwijzer bij hun leden bezorgen. Wilt u meer weten over het achterbanabonnement? Neemt u dan contact op met de redactie via 020-5517700.

Speciaal voor leden en abonnees

Om Huurwijzer te kunnen downloaden moet u lid zijn van de Woonbond of moet u een betaald abonnement hebben op dit tijdschrift.

Gratis voor leden

Als lid van de Woonbond krijgt u Huurwijzer 4 keer per jaar in de bus en kunt u archiefnummers van Huurwijzer ook downloaden. Nog geen lid?

Achterban abonnement

Is uw huurdersorganisatie lid van de Woonbond? Dan kunt u voordelig een achterban-abonnement afsluiten. Uw leden krijgen Huurwijzer dan 4 keer per jaar thuisbezorgd.

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen