Huurwijzer 2019-4

Downloaden
pdf (386.01 KB)

Veel van de artikelen in dit jubileumnummer verwijzen naar het getal 25. Naast een terugblik op een kwarteeuw Huurwijzer heeft de redactie vier Woonbondleden geïnterviewd die al 25 jaar lid zijn en 25 tips op een rij gezet voor gezond en betaalbaar wonen. Woonbondjurist Max Wondergem maakt de balans op van wat er de laatste 25 jaar op juridisch vlak is gebeurd. Die balans valt gelukkig positief uit. Verder is de redactie voor de rubriek Ongewoon Wonen op bezoek gegaan bij Blok 25 in de Vinexwijk Brandevoort in Helmond. Daar wonen zo’n vijftig mensen, jong en oud, met of zonder handicap, gebroederlijk naast elkaar. Ten slotte kunt u uw kennis over 25 jaar Huurwijzer testen in een quiz met 25 vragen.

Interview met Leilani Farha

Ook in dit nummer van Huurwijzer een interview met Leilani Farha, de speciale rapporteur voor de Verenigde Naties op het gebied van huisvesting. Ze maakt zich sterk voor wonen als mensenrecht en niet als handelswaar. ‘Ik ben niet tegen het kapitalisme. Maar ongebreideld kapitalisme is een groot probleem. Woonruimte is de allergrootste business ter wereld geworden.’

Vaste rubrieken

Zoals altijd zijn in 'Om te beginnen' nieuwtjes op het gebied van huren en wonen te vinden. ‘Beste Woonbond’ biedt ruimte aan brieven van huurders. Ook zijn er weer tuin- en balkontips in ‘Groene vingers’, voor de liefhebbers is er de traditionele puzzel en in ‘Schuurpapier’ en ‘Mijn huisbaas en ik’ luchten huurders hun hart. In het Ledenpanel de uitslag van een enquête naar brandveiligheid. Daaruit blijkt dat bijna twee derde van de deelnemers aan ledenpanel zich soms of vaak zorgen over de brandveiligheid van hun woning.

Columns

Woonbonddirecteur Paulus Jansen verzet zich in zijn column tegen de opmars van ‘flexwoningen’ en ‘flexhuurcontracten’ en Carrie Jansen maakt zich in haar column op de achterpagina boos over de vele Amsterdammers die de laatste tijd naar haar 010 verhuizen en daar de prijzen opdrijven.

Wanneer krijgt u Huurwijzer?

Persoonlijke leden van de Woonbond ontvangen automatisch vier keer per jaar Huurwijzer in hun brievenbus. Nummer 4 ligt vanaf 27 december op de mat (de feestdagen zorgen mogelijk voor enige vertraging). U kunt in de webwinkel ook een jaarabonnement nemen. Een aantal huurdersorganisaties heeft een zogenaamd achterbanabonnement en laat Huurwijzer door de Woonbond rechtstreeks bij hun leden bezorgen (soms in combinatie met een eigen nieuwsbrief). Wilt u meer weten over het achterbanabonnement? Neemt u dan contact op met de redactie via 020-5517700.

 

Speciaal voor leden en abonnees

Om Huurwijzer te kunnen downloaden moet u lid zijn van de Woonbond of moet u een betaald abonnement hebben op dit tijdschrift.

Gratis voor leden

Als lid van de Woonbond krijgt u Huurwijzer 4 keer per jaar in de bus en kunt u archiefnummers van Huurwijzer ook downloaden. Nog geen lid?

Achterban abonnement

Is uw huurdersorganisatie lid van de Woonbond? Dan kunt u voordelig een achterban-abonnement afsluiten. Uw leden krijgen Huurwijzer dan 4 keer per jaar thuisbezorgd.

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen