Standpunt participatieraden, klantenraden en panels

Downloaden
pdf (48.67 KB)

Standpunt over participatieraden, klantenraden en panels, ingenomen door de Verenigingsraad van de Woonbond in juli 2014. De Woonbond signaleert dat steeds meer corporaties andere vormen van participatie opzetten. De vernieuwing van de participatie gebeurt soms wel en soms niet samen met de huurdersorganisatie.

Participatieraden, klantenraden en panels kunnen nooit onafhankelijke huurdersorganisaties vervangen, vanwege inhoudelijke redenen en vanwege de basiseisen uit de Overlegwet. Zeggenschap betekent meer dan als huurder geraadpleegd worden. Dergelijke vormen van participatie kunnen een aanvulling zijn op de participatie, maar dan onder regie van de huurdersorganisatie of onder een gezamenlijke regie van huurdersorganisatie en corporatie.

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Belangenbehartiger

De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.  Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?

Successen

Kennisexpert

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel. 

webwinkel
Word nu lid en profiteer van alle voordelen