Uitkomst ledenpanel onderhoud

Downloaden
pdf (1.26 MB)

Wat vinden huurders van het onderhoud van hun woning? Met behulp van het ledenpanel onderzocht de Woonbond hoe tevreden huurders zijn over het onderhoud, en of er daarbij verschillen zijn tussen de corporatiesector en de commerciële sector.

Woonbondleden geven de onderhoudsinspanningen van hun verhuurder gemiddeld een 6,2. Voor leden die van een corporatie huren ligt het gemiddelde op een 6,5, maar leden in de commerciële sector komen niet verder dan een 5,5. Huurders met een particuliere huisbaas of een andere commerciële verhuurder hebben ook vaker dan corporatiehuurders met achterstallig onderhoud te maken.

In totaal deden 365 persoonlijke leden van de Woonbond mee aan de peiling over onderhoud. Twee derde van hen (247) huurt van een woningcorporatie, een derde (118) van een particuliere huisbaas of een grotere commerciële verhuurder, zoals een institutionele belegger.

Voor een overzicht van alle uitkomsten in grafieken en tabellen, zie de download.

Lid van de Woonbond? In het winternummer van Huurwijzer, het magazine voor Woonbondleden, leest u een uitgebreid artikel over dit onderzoek.

Onderhoud

Woonbondboek over de onderhoudsplicht van verhuurders en huurders.

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen