Woonbondig 2016-10

Downloaden
pdf (661.55 KB)

Het laatste nummer van Woonbondig in 2016 (nummer 10) is een collector’s item. Het is namelijk het allerlaatste nummer van Woonbondig-oude-stijl. Na 22 jaar en 220 nummers gaan we het volgend jaar over een totaal andere boeg gooien. De opvolger van Woonbondig, waarvan in oktober al een proefnummer is verschenen, gaat minder verschijnen (4x per jaar), maar wordt wel aanzienlijk dikker (44 tot 52 pagina’s). Boordevol achtergrondinformatie, interviews en opinies, van binnen en buiten de Woonbond. Een echt vaktijdschrift dus voor huurdersorganisaties en volkshuisvestingsprofessionals.

Het laatste nummer besteedt op de cover aandacht aan de Policy Brief van het Centraal Planbureau (CPB), waarin de aanval wordt ingezet op betaalbare huurwoningen. Volgens de Woonbond heeft het CPB een ‘volstrekt vertekend beeld van de huurmarkt’.

Op de middenpagina’s uitgebreid aandacht voor de derde Aedes-benchmark, waaruit blijkt dat de huurderstevredenheid in de corporatiesector vorig jaar stabiel is gebleven, maar de bedrijfslasten zijn gedaald. Wel is het aantal woningcorporaties dat zowel qua huurdersoordeel als bedrijfslasten tot de staartgroep behoort, meer dan verdubbeld.

Verder in dit nummer artikelen over nul-op-de-meterwoningen, energieprestatievergoeding ook voor huizen met gasaansluiting, Europese social housing awards, stimulering van vrijesectorhuur en problemen met de verhuurdersverklaring.

Het lokale nieuws komt deze maand uit Den Haag (Eerste huurdersdag Huurdersraad Vestia), Amsterdam (dure scheefhuurders krijgen lokale subsidie), Midden-Brabant (Gratis bespaarbon voor 10.000 huurders), Langedijk (Prestatieafspraken 2017), Friesland (Speerpunten voor verkiezingen) en Maastricht (Huurdersconferentie prestatieafspraken).

De juridische rubriek ‘Wij Willem-Alexander’ is gewijd aan een uitspraak van de Rechtbank Midden-Nederland over het plaatsen van dubbel glas.

De column is deze keer van Pieter Bregman.

Speciaal voor lidorganisaties en abonnees

Om dit tijdschrift te kunnen downloaden moet uw organisatie lid zijn van de Woonbond of moet u een betaald abonnement hebben.

Huurdersorganisaties

Als u lid bent van de Woonbond, krijgt u Huurpeil 4x per jaar in de bus. 

Professionals

Geen huurdersorganisatie, toch Huurpeil lezen? Neem een abonnement. 

Meer informatie

Adverteren?

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen