Woonbondig 2016-6

Downloaden
pdf (724.91 KB)

Woonbondig 6 (juli/augustus 2016) besteedt op de cover aandacht aan de Verhuurderheffing en de acties om deze belastingmaatregel die eenzijdig de sociale huursector treft, van tafel te krijgen. Een dezer dagen vindt de evaluatie in de Tweede Kamer plaats.

Op de middenpagina’s een uitgebreid interview met Jan Laurier, die twaalf jaar lang voorzitter van de Woonbond was en een korte introductie van zijn opvolger Ton Selten. Laurier hekelt met name de heersende dominante politieke stroming dat de sociale huursector alleen voor de armsten is bedoeld. Hij denkt dat de Woonbond nog heel hard nodig is om hiertegen krachtig stelling te nemen.

Ook in dit nummer artikelen over de Energiecafés die de Woonbond de afgelopen maanden heeft gehouden, de wijzigingen in het woningwaarderingsstelsel, de bezuinigingen op de huurtoeslag die van tafel lijken, de grote verschillen tussen corporaties in hun financiële bestedingsruimte voor nieuwbouw, woningverbetering en huurverlaging, de vernieuwde subsidie voor de verduurzaming van huurwoningen, de rechtszaak tegen de gluurverhoging, de aanslag op de huurbescherming via tijdelijke contracten en het plan van de PvdA-werkgroep Volkshuisvesting om huren weer betaalbaar te maken.
In de rubriek Huurdersorganisatie+ een interview met Jan van der Roest, voorzitter van Samenwerkende Huurdersorganisaties Ymere.

Het lokale nieuws komt deze maand uit Limburg (zonnepanelen brengen woonlasten omlaag), Almere (woningzoekenden moeten solliciteren voor een woning), Eindhoven (huurkorting bij hulp aan vluchteling), Rotterdam (referendum over woonvisie), IJmuiden (politiek café over sociale huurwoningenvoorraad) en Sappemeer (aardbevingsbestendig én duurzaam bouwen).
De juridische rubriek ‘Wij Willem-Alexander’ is gewijd aan een uitspraak van de rechtbank in Den Bosch over een oudere huurster die ondanks een huurachterstand toch in haar huis mag blijven wonen.

De column is deze keer van Jeanet Kullberg (zie download).

Speciaal voor lidorganisaties en abonnees

Om dit tijdschrift te kunnen downloaden moet uw organisatie lid zijn van de Woonbond of moet u een betaald abonnement hebben.

Huurdersorganisaties

Als u lid bent van de Woonbond, krijgt u Huurpeil 4x per jaar in de bus. 

Professionals

Geen huurdersorganisatie, toch Huurpeil lezen? Neem een abonnement. 

Meer informatie

Adverteren?

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen