Hulp van andere organisaties

Bij welke andere organisaties kun je terecht voor hulp bij sloop of renovatie?

Behalve bij de Woonbond kun je ook op andere plekken of bij andere organisaties ondersteuning krijgen bij je sloop- of renovatieproject.

Huurteams

In enkele Nederlandse steden zijn Huurteams actief die opkomen voor de belangen van huurders. Je kunt hier terecht met vragen. Zoek op internet naar het dichtstbijzijnde Huurteam in jouw buurt. Huurteams zijn er in elk geval in de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag), maar ook in bijvoorbeeld Eindhoven en Nijmegen. 

Juridisch Loket

Bij het Juridisch Loket kun je gratis antwoord krijgen op tal van juridische vragen, onder meer op woongebied. Er is een goed toegankelijke website (juridischloket.nl) en je kunt ook telefonisch contact opnemen. Veel steden hebben daarnaast een fysiek juridisch loket waar je normaal gesproken zo kunt binnenlopen. De openingstijden staan op de website.

Andere bewonerscommissies

Je kunt ook op zoek gaan naar andere bewonerscommissies die geconfronteerd zijn met sloop of renovatie. Misschien kun je veel leren uit hun ervaringen. Vraag eventueel aan je centrale huurdersorganisatie of die je in contact kan brengen.

Wijksteunpunten

Kijk ook in de eigen wijk of er wijkwinkels of wijksteunpunten zijn die je kunnen helpen met je vragen of bij bijvoorbeeld acties.

Rechtsbijstandsverzekering

Om zelf een juridische procedure te kunnen voeren, is het handig om een rechtsbijstandsverzekering te hebben. Daarmee heb je recht op juridische ondersteuning.

Sociaal raadslieden

In een aantal gemeenten zijn sociaal raadslieden actief die je gratis advies kunnen geven in juridische kwesties. Op de website sociaalwerknederland.nl kun je vinden waar ze actief zijn.

onderhoud
renovatie
sloop

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen