Meteen naar de content

Besparen met een energiedisplay

Goed en veilig wonen Een energiedisplay kan je helpen om energie te besparen en de energierekening betaalbaar te houden. Met een energiedisplay bespaar je al gauw zo'n 5% op je energierekening.
Huurster met het energiedisplay Trio II in huis

Met een energiedisplay zie je direct hoeveel gas en stroom je gebruikt. De display toont ook hoeveel je energiegebruik op dat moment kost en of je binnen je ingestelde budget blijft. Inzicht in je actuele verbruik maakt het gemakkelijk de eerste stappen naar besparing te zetten. Bijvoorbeeld door de bedtijd-check: controleer voor het slapen op het display of de verbruiksstand laag is of dat er onbedoeld toch nog een apparaat aan staat.

Let op: Het is nog niet mogelijk om je warmteverbruik (via een warmtenet of blokverwarming) met een energiedisplay in de gaten te houden.

Besparing in energie en geld

Met een energiedisplay zichtbaar in huis bespaar je ongeveer 5% energie. Dat is al snel €100 tot €200 per jaar. Met inzicht komt overzicht en besparingen in energie én geld.

Eenvoudig en onafhankelijk

Om een energiedisplay te kunnen gebruiken heb je een slimme meter nodig. De display sluit je draadloos aan op de slimme meter en toont op een eenvoudige manier het energiegebruik en de kosten op een plek in huis waar je vaak langs komt. Het display doet het altijd, hoeft niet aangesloten te zijn op internet, en is onafhankelijk van je energieleverancier. De gegevens die het display toont, zijn op deze manier beschermd: alleen de mensen in huis kunnen ze zien.

Betaalbaar display

Naast de bovengenoemde criteria moet een energiedisplay niet te duur zijn. Op dit moment voldoen drie displays hieraan. De kosten van deze displays zijn:

Project ‘Slimmer met je energie’

De Woonbond werkt samen met de vereniging van woningcorporaties Aedes en milieu-adviesbureau Quintens aan het project ‘Slimmer met je energie’. Met dit project wil de Woonbond ervoor zorgen dat zoveel mogelijk huurders een energiedisplay in huis krijgen via hun verhuurder of gemeente. Huurdersorganisaties kunnen een aanjagende rol spelen in dit project. Interesse of meer weten? Ga naar slimmermetjeenergie.nl.