Meteen naar de content

Wat kies jij?

Huurwijzer Wat kies jij? Op 22 november mogen of moeten we weer naar de stembus. Want ook dit kabinet haalde de eindstreep niet. Huurwijzer gaat bij vier huurders te rade. Wat is wijsheid, straks bij de stembus?

Het tijdschrift van de Woonbond vroeg de vier huurders te reageren op twee stellingen die je ook tegen zult komen in het WoonKieskompas, een online hulp bij jouw stemkeuze . Ook vroegen we wat ze zouden aanpakken als Tweede Kamerlid en tegen welk beleid ze zich juist fel zouden keren. Tot slot vroegen we wat ze gaan stemmen.

Zwevende kiezer

Mia Hagen (74), voorzitter bij Huurdersvereniging Kerkrade en lid van de Verenigingsraad van de Woonbond voor Limburg, is nog ‘zwevende kiezer’. Tegelijkertijd weet ze heel goed wat ze wil. Ook Biedjai Oepasie (41), sociale huurder in Amstelveen, weet het nog niet. Mark Adam (36), dakloos in Delft, hekelt in elk geval het neoliberale beleid van de afgelopen decennia. Alleen Cor Garretsen (74), gepensioneerd sociale huurder te Zutphen, twijfelt niet aan ‘zijn’ partij.

Lees Huurwijzer

Geïnteresseerd in het volledige Huurwijzer-artikel over de komende verkiezingen? Dat kun je hier lezen of downloaden:

Overbrug de kloof tussen hoopvollen en hooplozen

Tijdschriftartikel Download