Uitleg Woonbond webinars

De Woonbond verzorgt webinars voor huurders(organisaties), woningzoekenden en beroepskrachten. Webinars zijn online bijeenkomsten met een presentator die in beeld verschijnt en kijkers die via Internet kunnen deelnemen. Het webinar bestaat meestal uit een presentatie die wordt gegeven in combinatie met het (live) gesproken woord van een presentator. De kijkers komen zelf niet in beeld. Wel kunnen zij berichten versturen in een speciaal chat-gedeelte. Medewerkers van de Woonbond geven antwoorden in het chat-gedeelte en zorgen ervoor dat de presentator ingaat op inhoudelijke vragen.

WebinarGeek

Voor de webinars maakt de Woonbond gebruik van het online programma WebinarGeek. Dat is een programma waarmee kijkers via een computer, een laptop, een tablet en zelfs een smartphone een webinar kunnen volgen. WebinarGeek heeft een filmpje online gezet waarin kort wordt toegelicht wat een webinar is.

Hoe werkt deelnemen?

Beoogde deelnemers worden uitgenodigd via de nieuwsbrieven van de Woonbond. Openbare webinars worden ook vermeld in de agenda op de website. Deelnemers worden daarbij doorverwezen naar de juiste aanmeldpagina, waar zij zich kunnen inschrijven voor het betreffende webinar. Na inschrijving (en eventueel betaling) ontvangt een deelnemer een unieke link waarmee het webinar op de betreffende datum en tijd geopend kan worden. 

Gebruiksgegevens deelnemers

Om de webinars van de Woonbond mogelijk te maken verwerken uw naam, e-mailadres en organisatienaam. Wij kunnen deze gegevens gebruiken om te communiceren over het webinar én om documenten, die wij tijdens het webinar gebruiken of waarnaar wij verwijzen, naar u toe te sturen. Wij gebruiken de gegevens niet voor andere doeleinden dan hiervoor genoemd. Ook verstrekken wij de gegevens niet aan derden.

Unieke links voor individuele gebruikers

Na inschrijving voor een webinar wordt een unieke link gedeeld met de gebruiker. In sommige gevallen wordt er na afloop van het webinar met de gebruiker een link gedeeld naar een replay (een herhaling van het webinar die niet live is). Beide links zijn uitsluitend bedoeld voor de individuele gebruiker en het is niet de bedoeling dat de links verspreid worden aan derden. 

Chatberichten en polls

De chatberichten en de antwoorden op de polls die deelnemers invoeren tijdens een webinar worden opgeslagen en achteraf gebruikt om openstaande vragen te beantwoorden en als eventuele input voor notulen en besluitvorming. 

Privacy verklaringen en algemene voorwaarden

  • Op deelname aan de webinars zijn de algemene voorwaarden van de Woonbond van toepassing. 
  • De Woonbond hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In onze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. 
  • Om dít webinar mogelijk te maken, maken wij gebruik van WebinarGeek. Voor meer informatie over hoe zij met gegevens omgaan, kunt u lezen in hun privacyverklaring.

 

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen