Hoe check ik of de huurverhoging klopt?

Vorig jaar heeft mijn verhuurder te veel huurverhoging gevraagd. Dat weet ik bijna zeker. Helaas was ik te laat met bezwaar maken. Dit jaar wil ik beter opletten. Hoe check ik of de huurverhoging klopt?

Antwoord

De Woonbond ontwikkelt een digitale check waarmee u kunt controleren of het huurverhogingsvoorstel van 2018 aan de wettelijke eisen voldoet. De check is beschikbaar vanaf begin mei 2018.

Blijkt straks uit de check dat u met succes bezwaar kunt maken? Dan krijgt u een model-bezwaarbrief die u kunt opsturen naar uw verhuurder. U kunt ervoor kiezen bezwaar te maken met die brief. Maar u kunt ook bezwaar maken door de oude huurprijs te blijven betalen. In de check wordt dat verder uitgelegd.

De check is voor huurders van een zelfstandige huurwoning die onder het puntenstelsel valt. Heeft u een onzelfstandige woning of een geliberaliseerd contract? Dan gelden er voor de huurverhoging andere regels.

Informatie uit deze vraagbaak kan verouderen of niet van toepassing zijn op uw persoonlijke situatie.

Voor een actueel en persoonlijk advies kunt u (lid worden en) bellen met de Huurderslijn.

publicatiedatum10 januari 2018
huurverhoging 2017

Verder advies nodig?

Bel de Huurderslijn
020-5517755

  • Persoonlijk & actueel advies voor leden
  • ma t/m do: 10 - 13 uur
    dinsdag ook 18.30 - 20 uur

 

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Belangenbehartiger

De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.  Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?

Successen

Kennisexpert

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel. 

webwinkel
Word nu lid en profiteer van alle voordelen