Kan ik meedoen met jullie rechtszaak?

Ik zag op tv dat jullie een rechtszaak voeren tegen de Gluurverhoging. Ik heb de laatste jaren ook inkomensafhankelijke huurverhoging betaald. Moet ik me bij jullie aanmelden om mee te doen?

Antwoord

Nee, aanmelden is niet nodig.

De Woonbond is een rechtszaak gestart tegen de Belastingdienst en organisaties van verhuurders. Daarmee willen we ervoor zorgen dat de inkomensafhankelijke huurverhoging ('gluurverhoging') ongedaan wordt gemaakt. De Belastingdienst had de inkomensgegevens van huurders niet mogen verstrekken. De inkomensafhankelijke huurverhoging van de afgelopen jaren was daarom onrechtmatig.

De Woonbond doet een collectieve actie. Namens alle gedupeerde huurders proberen wij een regeling te treffen die ervoor zorgt dat huurders die een extra, inkomensafhankelijke huurverhoging hebben gekregen gecompenseerd worden. De regeling moet er ook voor zorgen dat de huurprijs wordt verlaagd tot de prijs die de huur zou hebben als er geen inkomensafhankelijke huurverhoging was geweest.

Aanmelden om mee te doen aan de collectieve claim is niet nodig, maar als u de rechtszaak wilt steunen kunt u uiteraard wel lid worden van de Woonbond. Daarmee steunt u een organisatie die uw belangen behartigt en  wordt u  -via ons tijdschrift Huurwijzer en onze e-nieuwsbrieven- op de hoogte gehouden van nieuws over deze rechtszaak.

Informatie uit deze vraagbaak kan verouderen of niet van toepassing zijn op uw persoonlijke situatie.

Voor een actueel en persoonlijk advies kunt u (lid worden en) bellen met de Huurderslijn.

publicatiedatum19 oktober 2016
inkomensafhankelijke huurverhoging
rechtszaak

Verder advies nodig?

Bel de Huurderslijn
020-5517755

  • Persoonlijk & actueel advies voor leden
  • ma t/m do: 10 - 13 uur
    dinsdag ook 18.30 - 20 uur

 

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Belangenbehartiger

De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.  Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?

Successen

Kennisexpert

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel. 

webwinkel
Word nu lid en profiteer van alle voordelen