Kan ik meedoen met jullie rechtszaak?

Ik zag op tv dat jullie een rechtszaak voeren tegen de Gluurverhoging. Ik heb de laatste jaren ook inkomensafhankelijke huurverhoging betaald. Moet ik me bij jullie aanmelden om mee te doen?

Antwoord

Nee, aanmelden is niet nodig.

De Woonbond is een rechtszaak gestart tegen de Belastingdienst en organisaties van verhuurders. Daarmee willen we ervoor zorgen dat de inkomensafhankelijke huurverhoging ('gluurverhoging') ongedaan wordt gemaakt. De Belastingdienst had de inkomensgegevens van huurders niet mogen verstrekken. De inkomensafhankelijke huurverhoging van de afgelopen jaren was daarom onrechtmatig.

De Woonbond doet een collectieve actie. Namens alle gedupeerde huurders proberen wij een regeling te treffen die ervoor zorgt dat huurders die een extra, inkomensafhankelijke huurverhoging hebben gekregen gecompenseerd worden. De regeling moet er ook voor zorgen dat de huurprijs wordt verlaagd tot de prijs die de huur zou hebben als er geen inkomensafhankelijke huurverhoging was geweest.

Uitspraak

Inmiddels is er een uitspraak gedaan, en heeft de rechter de Woonbond in de collectieve vordering niet ontvankelijk verklaard, omdat getroffen huurders volgens de rechtbank zelf individueel naar de bestuursrechter hadden kunnen stappen. De Woonbond overweegt nog in hoger beroep te gaan.

Informatie uit deze vraagbaak kan verouderen of niet van toepassing zijn op jouw persoonlijke situatie.

Voor een actueel en persoonlijk advies kun je (lid worden en) bellen met de Huurderslijn.

publicatiedatum19 oktober 2016
inkomensafhankelijke huurverhoging
rechtszaak

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen