Kan ik de teveel betaalde huur terugkrijgen?

Ik zag op het nieuws dat de inkomensafhankelijke huurverhoging onrechtmatig is. Kan ik de door mij betaalde inkomensafhankelijke huurverhoging terugkrijgen?

Antwoord

De Woonbond is een rechtszaak begonnen omdat de inkomensgegevens van huurders niet verstrekt hadden mogen worden. De inkomensafhankelijke huurverhogingen zijn hiermee op onrechtmatige gronden geïnd, en de Woonbond eist dat huurders hiervoor gecompenseerd worden. Of u uw geld terug kunt krijgen hangt dus af van de uitspraak in deze rechtszaak.

In februari 2016 bleek uit een uitspraak van de Raad van State dat de Belastingdienst onrechtmatig inkomensgegevens van huurders heeft verstrekt. De Belastingdienst overtrad hiermee haar geheimhoudingsplicht. Dit is in april 2016 met een noodwet aangepast voor de huurverhoging in 2016.

Volgens de Woonbond en zijn advocaten mag vertrekken van inkomensgegevens nog steeds niet. De Belastingdienst mag namelijk alleen inkomensgegevens verstrekken aan bestuursorganen.

Informatie uit deze vraagbaak kan verouderen of niet van toepassing zijn op uw persoonlijke situatie.

Voor een actueel en persoonlijk advies kunt u (lid worden en) bellen met de Huurderslijn.

publicatiedatum19 oktober 2016
inkomensafhankelijke huurverhoging
rechtszaak

Verder advies nodig?

Bel de Huurderslijn
020-5517755

  • Persoonlijk & actueel advies voor leden
  • ma t/m do: 10 - 13 uur
    dinsdag ook 18.30 - 20 uur

 

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Belangenbehartiger

De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.  Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?

Successen

Kennisexpert

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel. 

webwinkel
Word nu lid en profiteer van alle voordelen