Waarom een rechtszaak?

Ik hoorde dat de Woonbond een rechtszaak is begonnen tegen de inkomensafhankelijke huurverhoging? Waarom voeren jullie een rechtszaak?

Antwoord

Omdat de inkomensafhankelijke huurverhoging niet deugt. De Belastingdienst had geen inkomensgegevens aan verhuurders mogen verstrekken.

In februari 2016 bleek uit een uitspraak van de Raad van State dat de Belastingdienst onrechtmatig inkomensgegevens van huurders heeft verstrekt. De Belastingdienst overtrad hiermee haar geheimhoudingsplicht. In april 2016 kwam er een noodwet die moest regelen dat er per juli 2016 opnieuw een inkomensafhankelijke huurverhoging kon worden gevraagd.

Volgens de Woonbond en zijn advocaten mag verstrekken van inkomensgegevens nog steeds niet. De Belastingdienst mag namelijk alleen inkomensgegevens verstrekken aan 'bestuursorganen'. Verhuurders vallen daar niet onder. Dat is door de noodwet niet veranderd.

Als belangenbehartiger van alle huurders in Nederland, eist de Woonbond dat gedupeerde huurders gecompenseerd worden en dat de onrechtmatig verhoogde huurprijs omlaag gaat. Ook willen we een einde aan de inkomensafhankelijke huurverhoging.

Informatie uit deze vraagbaak kan verouderen of niet van toepassing zijn op uw persoonlijke situatie.

Voor een actueel en persoonlijk advies kunt u (lid worden en) bellen met de Huurderslijn.

publicatiedatum19 oktober 2016
inkomensafhankelijke huurverhoging
rechtszaak

Verder advies nodig?

Bel de Huurderslijn
020-5517755

  • Persoonlijk & actueel advies voor leden
  • ma t/m do: 10 - 13 uur
    dinsdag ook 18.30 - 20 uur

 

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Belangenbehartiger

De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.  Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?

Successen

Kennisexpert

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel. 

webwinkel
Word nu lid en profiteer van alle voordelen