Onderhoud

Omschrijving:
Boek / E-book

Verschijningsdatum:
05/2018

Editie:
9e (herziene) druk

Omvang:
44 pagina's

Formaat:
17 x 24 cm

ISBN:
978-90-6965-121-7
NUR:
820

Niet-leden prijs:
€ 17,50
Ledenprijs:
€ 12,50

Elke huurwoning moet goed worden onderhouden. Daarom is de verhuurder wettelijk in ieder geval verplicht op verzoek van de huurder elk gebrek aan de woonruimte te verhelpen. Daarnaast mag van de verhuurder worden verwacht dat hij zoveel mogelijk doet om te voorkomen dat er gebreken ontstaan.

In dit boekje leest u alles over de (onderhouds)plichten van huurder en verhuurder, de wettelijke verdeling van de onderhoudsklussen tussen beide partijen, voor wiens rekening de kosten van herstelwerk komen, wanneer sprake is van een ‘gebrek’, wie aansprakelijk is voor eventuele schade en wanneer de huurder of verhuurder recht heeft op vergoeding daarvan. Ook komt aan de orde wat huurders – individueel of gezamenlijk – kunnen doen als er sprake is van onderhoudsklachten en -gebreken en behandelen we de rechten en plichten van huurders en hun organisaties bij groot-onderhoud en renovatie.

In de bijlagen zijn de relevante artikelen uit het Burgerlijk Wetboek, het Besluit kleine herstellingen en de lijsten van (zeer) ernstige gebreken en tekortkomingen opgenomen.


Verkrijgbaar als:
- Boek (Aflevermethode: Post)
- E-book (Aflevermethode: PDF)

Woonbondwinkel

verzendkosten

gratis bezorgd

levertijd (post)

3 werkdagen

betaalwijze

- iDeal
- acceptgiro
 

Bestelinformatie

Algemene voorwaarden