Besparen met een energiedisplay

Oudere dame met energiedisplay op tafel
Huurster met het energiedisplay Trio II in huis

Een energiedisplay kan je helpen om energie te besparen en de energierekening betaalbaar te houden. Met een energiedisplay bespaar je al gauw zo'n 5% op je energierekening.

Inzicht geeft grip

Met een energiedisplay kan je direct zien hoeveel gas en stroom je gebruikt. De display toont ook hoeveel je energiegebruik op dat moment kost en of je binnen je ingestelde budget blijft. Inzicht in je actuele verbruik maakt het gemakkelijk de eerste stappen naar besparing te zetten. Bijvoorbeeld door de bedtijd-check: controleer voor het slapen op het display of de verbruiksstand laag is of dat er onbedoeld toch nog een apparaat aan staat.

Besparing in energie en geld

Met een energiedisplay zichtbaar in huis bespaar je ongeveer 5% energie. Met de hoge energieprijzen bespaar je al gauw €100 tot €200 per jaar. Met inzicht komt overzicht en besparingen in energie én geld.

Eenvoudig en onafhankelijk

Om een energiedisplay te kunnen gebruiken heb je een slimme meter nodig. De display sluit je draadloos aan op de slimme meter en toont op een eenvoudige manier het energiegebruik en de kosten op een plek in huis waar je vaak langs komt. Het display doet het altijd, hoeft niet aangesloten te zijn op internet, en is onafhankelijk van je energieleverancier. De gegevens die het display toont, zijn op deze manier beschermd: alleen de mensen in huis kunnen ze zien.

Een betaalbaar display

Naast de bovengenoemde criteria moet een energiedisplay niet te duur zijn. Op dit moment voldoen alleen de Trio II van leverancier Geo en de Earn-E hieraan. De komende tijd verwachten we nog een derde display dat aan de criteria voldoet, op de markt. De kosten van de twee displays op de markt zijn:

  • Trio II: eenmalig €125
  • Earn-E: eenmalig €99 + €1 per maand

Project 'Slimmer met je energie'

De Woonbond is samen met de vereniging van woningcorporaties Aedes en met milieu-adviesbureau Quintens het project 'Slimmer met je energie' gestart. Met dit project wil de Woonbond ervoor zorgen dat zoveel mogelijk huurders een energiedisplay in huis krijgen via hun verhuurder of via hun gemeente. Huurdersorganisaties kunnen een aanjagende rol spelen in dit project. Heb je interesse of wil je meer weten over het project, ga dan naar de website slimmermetjeenergie.nl

energiebesparing

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen