Infobladen
Documenten met tips voor huurdersorganisaties en individuele huurders.
Energiebespaarchecklist
Hoe bespaar je op een slimme manier energie en geld met verwarmen, warm water, elektrische apparaten en koken? We geven 25 tips. De checklist is te bestellen bij de Woonbond.
Energie besparen in de zomer
Hoe bespaar je energie in de zomer? Op deze A3-poster geven we 10 tips om energie en geld te besparen in de warmere maanden. Deze poster is ook te bestellen bij de Woonbond.
Ventileren kan je leren
Hoe zorg je dat de lucht in huis gezond blijft? In één A4 leggen we de basisregels voor ventileren uit in woord en beeld. Deze folder is ook te bestellen bij de Woonbond.
Aanpak energiearmoede
Wat kun je als huurdersorganisatie doen om huurders die in energiearmoede leven te helpen en te voorkomen dat meer huurders in energiearmoede terecht komen?
Aanpassen aan klimaatverandering
Hoe zijn huurwoningen aan te passen aan het veranderende klimaat?
Energielabels
Hoe worden energielabels voor huurwoningen berekend?
Zonnepanelen voor huurders
Wat kun je als huurder doen als je zonnepanelen op je huurwoning wilt?
Slim stroom gebruiken
Ongeveer een derde van je energierekening gaat op aan elektriciteit. Vooral grote apparaten gebruiken veel stroom. Als je verstandig omgaat met stroom, kun je flink besparen
Slim warm water gebruiken
Water verwarmen kost veel energie en is een grote kostenpost op je energierekening (gemiddeld zo’n 13%). Minder warm water gebruiken lever een forse besparing op.
Slim je woning verwarmen
De grootste kostenpost op je energierekening is verwarming. Gemiddeld is verwarming bijna de helft van alle energiekosten. Door slim te verwarmen kun je veel besparen.
Slim koken
Koken kost maar weinig energie. Ongeveer 3% van je energierekening besteed je aan koken. Toch kun je ook op koken energie besparen