Meteen naar de content

Heb ik bij zwangerschap eerder recht op een woning?

Huren en recht Mijn vriend en ik staan ingeschreven als woningzoekenden, maar we hebben nog steeds geen woning voor onszelf. Allebei wonen we nog bij onze ouders. Nu ben ik zwanger en heb ik gehoord dat je dan voorrang kunt krijgen. Klopt dat?

Nee, dat lijkt ons erg onwaarschijnlijk. Natuurlijk kun je in de gemeente waarin je wilt (gaan) wonen informeren naar mogelijkheden om op grond van persoonlijke omstandigheden voorrang te krijgen. Maar zover ons bekend zijn er geen gemeenten die woningzoekenden voorrang geven vanwege zwangerschap. Of om die regen urgentie verlenen.

Actief blijven als woningzoekende

Je zult dus als ‘gewone’ woningzoekende actief moeten blijven. Bijvoorbeeld door op het gepresenteerde woningaanbod van de woningcorporaties te reageren en door te kijken naar woningen die andere verhuurders onder de aandacht brengen. Wij hopen uiteraard dat jullie zo snel mogelijk een woning vinden die aan jullie wensen voldoet.

Gewijzigd: 26 september 2023
Deze informatie kan verouderd zijn of niet gelden voor jouw situatie. Als Woonbondlid kun je voor persoonlijk advies met de Huurderslijn bellen. Of inloggen en online een vraag stellen.