Meteen naar de content

Ik kreeg geen WOZ-beschikking, wat nu?

Huren en geld De WOZ-waarde heeft invloed op de maximaal toegestane huurprijs van sociale huurwoningen. Wat als je gemeente geen WOZ-beschikking stuurt?

Als huurder van een sociale huurwoning heb je er belang bij te weten wat de WOZ-waarde is van je woning. De WOZ-waarde heeft invloed op de maximaal toegestane huurprijs volgens het puntenstelsel. Vind je de WOZ-waarde te hoog? Dan kun je bezwaar maken. Als de WOZ-waarde naar aanleiding van je bezwaar wordt verlaagd, gaat ook de maximaal toegestane huurprijs omlaag.

Ieder jaar nieuwe WOZ-beschikking

Gemeenten stellen de WOZ-waarde van woningen ieder jaar opnieuw vast. Je gemeente moet je in de eerste acht weken van het kalenderjaar informeren over de nieuwe WOZ-waarde van je woning. De post die je daarover krijgt heet een ‘WOZ-beschikking’.

Let op post over gemeentelijke heffingen

In veel gemeenten staat de WOZ-beschikking in het bericht over de gemeentelijke heffing(en) die je moet betalen. In bijna alle gemeenten betalen huurders een belasting die ‘afvalstoffenheffing’ heet. En in sommige gemeenten ook ‘rioolheffing’. De nieuwe WOZ-waarde van de woning kan in het bericht over deze heffing(en) staan. Er hoort ook bij vermeld te worden hoe je bezwaar kunt maken tegen de WOZ-waarde.

Neem contact op met je gemeente

Heb je begin maart nog steeds geen WOZ-beschikking ontvangen? Bel dan met je gemeente of kijk op de website van je gemeente. Als je gemeente de WOZ-beschikkingen op een ander moment verstrekt hoort dat op de website uitgelegd te worden.

WOZ-beschikking vaak digitaal

 

Let op: de WOZ-beschikking komt niet altijd op papier. In steeds meer gemeenten gebeurt dit digitaal. In plaats van een brief op papier ontvang je dan een melding in je berichtenbox van Mijn Overheid.

Gewijzigd: 24 juli 2023
Deze informatie kan verouderd zijn of niet gelden voor jouw situatie. Als Woonbondlid kun je voor persoonlijk advies met de Huurderslijn bellen. Of inloggen en online een vraag stellen.