Meteen naar de content

Krijg ik verhuiskostenvergoeding?

Huren en geld "Mijn woning wordt gesloopt. Heb ik recht op verhuiskostenvergoeding?"

Als je woning wordt gesloopt, heb je wettelijk recht op een verhuiskostenvergoeding. Deze vergoeding bij sloop van een zelfstandige woonruimte moet zowel door woningcorporaties als commerciële verhuurders worden gegeven. Het gaat om een minimumvergoeding. Het bedrag kan dus hoger zijn, maar nooit lager.

Het minimumbedrag aan verhuiskostenvergoeding gaat jaarlijks een beetje omhoog. Check wat op dit moment het minimumbedrag is.

Informeer naar sociaal plan

Concrete afspraken over de verhuiskostenvergoeding en andere rechten van huurders bij sloop worden doorgaans vastgelegd in een zogenaamd sociaal plan of sociaal statuut. Het is dus verstandig om bij de huurdersorganisatie of bewonerscommissie na te vragen of er zulke afspraken zijn gemaakt en hoe die eruit zien. Die gelden dan namelijk voor alle huurders die met de sloopplannen te maken krijgen.

Gewijzigd: 10 augustus 2023
Deze informatie kan verouderd zijn of niet gelden voor jouw situatie. Als Woonbondlid kun je voor persoonlijk advies met de Huurderslijn bellen. Of inloggen en online een vraag stellen.