Meteen naar de content

Wat als ik de huur steeds te laat betaal?

Huren en geld "Omdat mijn salaris onregelmatig wordt uitbetaald ben ik vaak een paar dagen te laat met het betalen van de huur. Kan dat kwaad?"

Betaal je als huurder de huurprijs niet op het overeengekomen tijdstip? Dan voldoe je niet aan de voornaamste verplichting die je als huurder hebt: op tijd betalen van de huur.

Juridisch in verzuim

Je bent dan automatisch, zoals dat juridisch genoemd wordt “in verzuim” ten opzichte van je verhuurder. Dit verzuim kan verschillende gevolgen hebben, zoals het op den duur moeten betalen van rente of incassokosten.

Kan grote gevolgen hebben

Schiet je als huurder langere tijd of regelmatig tekort in je verplichting(en)? Dan kan dit voor de rechter een reden zijn om de huurovereenkomst te ontbinden en een bevel tot ontruiming van de woning te geven.

Ook wat een klein foutje lijkt, zoals een paar dagen te laat betalen, kan dus -als je dat regelmatig en stelselmatig doet- grote gevolgen hebben.

Gewijzigd: 22 september 2023
Deze informatie kan verouderd zijn of niet gelden voor jouw situatie. Als Woonbondlid kun je voor persoonlijk advies met de Huurderslijn bellen. Of inloggen en online een vraag stellen.